Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ναζιστικό έγκλημα στην Οδησσό-Τα δυτικά ΜΜΕ αποσιωπούν και διαστρεβλώνουν

Στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης Κιέβου-ΝΑΤΟ-CIA κατά του λαού της Α. Ουκρανίας, οι ναζιστικές ορδές του Δεξιού Τομέα –που αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της κυβέρνησης του Κιέβου– επιτέθηκαν ενάντια στους άοπλους διαδηλωτές που είχαν καταλάβει το κτίριο των Εργατικών Συνδικάτων (κάτι σαν εργατικό κέντρο) της Οδησσού, στη Ν. Ουκρανία.

Οι ναζί έπειτα από σύντομες αψιμαχίες στους δρόμους περικύκλωσαν το κτίριο (σε συμβολικό επίπεδο καθόλου τυχαίο που επέλεξαν να επιτεθούν στο εργατικό κέντρο) , έκαψαν τις σκηνές, σφράγισαν την είσοδο και ξεκίνησαν μια ομοβροντία μολότοφ με προφανή στόχο να κάψουν ζωντανούς τους έγκλειστους. Ο στόχος επετεύχθη, καθώς περίπου 40 κάηκαν ζωντανοί ή πέθαναν από ασφυξία! Άλλοι –και υπάρχουν εικόνες καταγεγραμμένες στο Ιντερνετ– πηδούσαν από τα μπαλκόνια για να σωθούν ξυπνώντας μνήμες από τους Δίδυμους Πύργους. Το χειρότερο είναι ότι όσοι κατάφερναν να βγουν ημιθανείς, δέχονταν τις «περιποιήσεις» των φασιστών έξω από το κτίριο –θύματα ήταν ακόμη και ηλικιωμένες γυναίκες.

Όλα τα παραπάνω είτε αποσιωπούνται εντελώς από τα διεθνή ΜΜΕ (π.χ.Al Jazeera) είτε διαστρεβλώνονται και υποβαθμίζονται (π.χ. λένε ότι κάποιοι σκοτώθηκαν σε κάποια επίθεση χωρίς να λένε τι, ποιος και πόσοι).

Την ίδια στιγμή τμήματα του ουκρανικού στρατού βομβαρδίζουν, όπως ο Άσαντ στη Συρία, κατοικημένες περιοχές στο Σλαβιάνσκ και αλλού.

Χρέος της Αριστεράς στην Ελλάδα είναι να καταγγείλει ξανά και ξανά τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των συμμάχων ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και να παλέψει με κάθε τρόπο για την εξάλειψη της ναζιστικής πανούκλας από όλη την Ευρώπη.

- See more at: http://rproject.gr/article/nazistiko-egklima-stin-odisso-ta-dytika-mme-aposiopoyn-kai-diastrevlonoyn#sthash.zMEjp4W7.dpuf

1 σχόλιο:

  1. Για να μαθαίνουν κι οι νεώτεροι ποιοι και γιατί χρειάζονται και χρησιμοποιούν τον φασισμό!
    Γερμανικό ντοκυμαντέρ - Η σιωπή των Κβαντ
    https://www.youtube.com/watch?v=0Hv14GkVlOM

    ΑπάντησηΔιαγραφή