Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μπλοκάροντας την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Πανόρμου

Του Γιώργου Λυγουριώτη

Άμεση και γρήγορη ήταν η απάντηση που έδωσαν οι αντιφασίστες των Αμπελοκήπων και των γύρω περιοχών, απέναντι στην προγραμματισμένη εκδήλωση της "Ελληνικής Αυγής" (η δημοτική παράταξη της Χρυσής Αυγής) στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Πανόρμου.

Οι φασίστες είχαν προγραμματίσει για σήμερα 6 Μάη, εκδήλωση με θέμα το γήπεδο του Παναθηναϊκού και την ανάπλαση των προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας, με ομιλητές τους Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο αλλά και τον Δημήτρη Καλτσά, πρώην γνωστός συνδεσμίτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος κατεβαίνει ως υποψήφιος με την «Ελληνική Αυγή».

Τα αντανακλαστικά όμως των αντιφασιστών και των οπαδών της περιοχής λειτούργησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 70-80 αντιφασίστες προχώρησαν σε αποκλεισμό του Πολυδύναμου Κέντρου, μπλοκάροντας στην ουσία την εκδήλωση, με αποτέλεσμα οι Χρυσαυγίτες να μεταφέρουν τελευταία στιγμή την ομιλία στα κεντρικά γραφεία της δολοφονικής οργάνωσης, στο σταθμό Λαρίσης.

Γι' άλλη μια φορά το αντιφασιστικό κίνημα αποδεικνύει ότι με την αποφασιστικότητα του μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια των φασιστών της Χρυσής Αυγής και να μην τους αφήσει ζωτικό χώρο σε καμία περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου