Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Φασιστοκυνηγητό στη συρο

Σήμερα Τρίτη 13/5 πραγματοποιήθηκε στη Σύρο μαζική πορεία των απεργών του ναυπηγείου «Νεωρίου» και αλληλέγγυου κόσμου. Μετά το τέλος της πορείας και αφού ο περισσότερος κόσμος κατευθύνθηκε πίσω στο χώρο του ναυπηγείου, τα φασιστοειδή της χρυσής αυγής μάλλον θεώρησαν καλή ευκαιρία να κάνουν δημόσια εμφάνιση στο κέντρο της πόλης για να μοιράσουν το εμετικό υλικό τους. Τους πήρε το πολύ ένα τέταρτο μέχρι να αρχίσουμε να μαζευόμαστε και να τους ακολουθούμε με σκοπό να τους δείξουμε πως στους δρόμους της ερμούπολης είναι ανεπιθύμητοι, όπως και παντού. Στο δεκάλεπτο χώθηκαν σε μία καφετέρια έχοντας μείνει 4 από τους 8 που ξεκίνησαν –ανάμεσά τους και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Στράτος Μαύρος με το συνδυασμό της ελληνικής αυγής. Παραμείναμε στο σημείο, μέχρις ότου να ξεκουμπιστούν και να πάρουν τα κωλόχαρτά τους μαζί τους, οι περίπου 25 αντιφασίστες κάθε ηλικίας, φωνάζοντας συνθήματα.

Στην προσπάθειά του να αποποιηθεί την ταυτότητά του, ο Μαύρος απαρνιόταν τα αφεντικά του λέγοντας πως δεν είναι με αυτούς και να μπούνε όλοι φυλακή.

Μετά από μισή περίπου ώρα βγήκαν από την κρυψώνα τους και με γιουχαρίσματα και αντιφασιστικά συνθήματα τους “συνοδέψαμε” μέχρι τα ταξί όπου επιβιβάστηκε ο αρχηγός τους. Τα τσιράκια πήραν το λεωφορείο.

Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση στους περαστικούς, που ήταν αρκετοί λόγω της ανοιχτής αγοράς, ενώ οι μπάτσοι δεν τους υπερασπίστηκαν , όπως συνήθως κάνουν, παίζοντας και αυτοί τον ρόλο του περαστικού. Μελανά σημεία της παρέμβασης ήταν η στάση του ιδιοκτήτη και της εργαζόμενης της καφετέριας οι οποίοι υπερασπίζονταν με επιμονή τους “ανθρώπους -πελάτες” και το “δικαίωμά τους στον καφέ” και των γραφικών ανά την περιφέρεια, με τους γνωστούς λαϊκισμούς περί δημοκρατίας.

Φασίστες σας ξέρουμε και θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που θα επιχειρείτε να ξεμυτίσετε από τις τρύπες σας.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ – ΑΝΤΙΙΕΡΑΡΧΙΚΑ – ΟΡΕΞΑΤΑ

Υ.γ. Προεκλογικά ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση της ελληνικής αυγής στη Σύρο. Είχε προηγηθεί, όπως ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων από τοπικό blog, μία μάλλον μυστική συνάντηση του Μαύρου με τον υπόδικο –πρώην μπάτσο –υποψήφιο περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Σάββα Σπυρίδη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου