Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδιο με Χρυσαυγίτες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Χθες το απόγευμα θρασύδειλοι προσπάθησαν (ανεπιτυχώς) να δημιουργήσουν επεισόδιο, προκαλώντας φθορές στους τοίχους του Πανεπιστημίου, πετώντας μικροαντικείμενα και με φραστικό τρόπο επιτέθηκαν σε φοιτητές που πήγαιναν να δώσουν τα μαθήματα τους ή να μελετήσουν στο χώρου του Πανεπιστημίου. Σε φοιτητή που τους ζήτησε το λόγο των πράξεών τους απάντησαν προκλητικά «Χρυσή Αυγή εδώ, θα τα κατεβάσουμε όλα». Άμεσα φοιτητές/τριες κινητοποιηθήκαμε και συγκεντρωθήκαμε στο προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου. Αρκούσε η μαζικότητα μας (και μερικές φωνές…) για να φύγουν όπως-όπως.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μεμονωμένα στοιχεία νομίζουν ότι μπορούν να αλωνίζουν στο χώρο του Πανεπιστημίου και να το ρυπαίνουν με τη συμπεριφορά τους. Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος έκφρασης ιδεών αλλά και αγώνων απέναντι σε κάθε μορφή αυταρχισμού και σκοταδιστικών αντιλήψεων. Στο Πανεπιστήμιο δεν χωρούν ούτε οι νεοναζί ούτε οι ιδέες τους, ούτε όσοι τους σιγοντάρουν, είναι ανεπιθύμητοι. Πόσο μάλλον τώρα που όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της συμμορίας με την σύλληψη των κεντρικών της στελεχών.

Μπορεί η κυβέρνηση για τα δικά της συμφέροντα να «αποφάσισε» να συλλάβει την Χ.Α. όμως φαίνεται εξαιρετικά απρόθυμη να χτυπήσει το κακό στη ρίζα όπως φαίνεται και από την προκλητική εμφάνιση των νεοναζί στο Κερατσίνι (όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας). Ευθύνη για να τελειώνουμε μια και καλή με τους νεοναζί πέφτει σε όλους εμάς, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, όλους εμάς, που όχι μόνο έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης αλλά και τα παπαγαλάκια του κατεστημένου που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι «αντισυστημικοί» ενώ στη βουλή στηρίζουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των εφοπλιστών.

Το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να μοιάζει ασήμαντο αλλά είναι συνέχεια μια σειράς προκλήσεων από πέρσι. Πλέον, μας δηλώνουν ποιοι είναι, όμως, όπως και τότε έτσι και τώρα, ούτε φοβόμαστε ούτε υποκύπτουμε. Όπως και δεν θα επιτρέψουμε φοιτητές να δέχονται εκφοβισμούς οποιασδήποτε μορφής, είτε στο πανεπιστήμιο, είτε όταν απλά κυκλοφορούν στο δρόμο.

Να σημειώσουμε ότι το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών και των γονέων τους που αποχωρούσαν από τα δημοτικό σχολείο (μετά από συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου). Δεν τους θέλουμε ούτε στο Πανεπιστήμιο ούτε στη γειτονιά μας.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου