Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Δημήτρης Πουλικάκος: Πιθηκάνθρωποι οι χρυσαυγίτες. Έχουν διαστρεβλώσει την αρχαία ιστορία των Σπαρτιατών

Ο περίφημος “θείος Νώντας”, Δημήτρης Πουλικάκος φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό στούντιο τουSport24.gr και στην εκπομπή του Θανάση Κρεκούκια σε μια απολαυστική συνέντευξη γεμάτη μουσική, ιστορίες και πολιτικές τοποθετήσεις χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

Ο Πουλικάκος πραγματικός χείμαρρος, μίλησε για τον νεοέλληνα και τον τρόπο, που κοιτάει τον εαυτούλη του και με απλά λόγια, ανέλυσε τη νοοτροπία που μας έφτασε ως εδώ.”Στο δρόμο ο Έλληνας οδηγάει και ο δρόμος είναι μόνο για πάρτη του”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι κανονικά θα έπρεπε όλοι να προσφέρουν στην κοινωνία.
Ανέφερε ως παράδειγμα το μάζεμα των σκουπιδιών και τα δημόσια έργα.

“Αν μας βάζανε να δουλεύουμε για δημόσια έργα εγώ θα πήγαινα. Ο δημόσιος χώρος για τον Έλληνα είναι ο σκουπιδοτενεκές ΤΟΥ, όχι σκουπιδοτενεκές μας, ο σκουπιδοτενεκές ΤΟΥ. Όλοι δεν πετάμε σκουπίδια; Μιλούσα με ένα παιδί που αυτοχαρακτηριζόταν αναρχικός. Και τον ρώτησα αν είχαμε ένα άλλο σύστημα εξουσίας, ποιους θα βάζαμε να μαζεύουν τα σκουπίδια. Μου απάντησε ότι θα έπαιρνα 200 θα τους έβαζα να μαζεύουν και στη συνέχεια θα επέλεγα τους καλύτερους από αυτούς. Και ποιους θα σου δώσει το δικαίωμα να διαλέξεις; Εσύ παιδί μου είσαι φασίστας, του είπα και με κοίταγε καλά καλά. Όλοι πετάμε σκουπίδια, όλοι πρέπει να μαζεύουμε”.

Τρίτο χέρι της εξουσίας οι νεοναζί

Ερωτηθείς για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ο Δ. Πουλικάκος έκανε λόγο για “πιθηκανθρώπους erectus”, που έχουν διαστρεβλώσει τα πάντα γύρω από πολλά πράγματα και κυρίως για την αρχαία ιστορία των Σπαρτιατών.

“Κατανοώ από μια άποψη τον αδαή (αν και δεν υπάρχει σήμερα αθωότητα), που τους ψηφίζει. Οι ναζί είναι το τρίτο χέρι της εξουσίας και είναι τραγικό φαινόμενο σε μια Ελλάδα που σιγοσβήνει. Ο τρόπος που το αντιμετωπίζουν το φαινόμενο, δυστυχώς έχει το αντίθετο αποτέλεσμα για τον αδαή”, σημείωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Αγανακτισμένους.

Εμένα μου κάνει εντύπωση το άλλο. Μετά τις αυθόρμητες μεγάλες συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων, όλοι λυσάξανε επειδή ήταν ακαπέλωτη. Μέχρι τότε ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς χρησιμοποιούσαν τις ίδιες εκφράσεις για την πολιτική (προδότες κλπ). Άφησαν όμως όλο αυτό το χώρο να τον εκμεταλλευτεί ο νεοναζισμός. Εγώ το βρίσκω θλιβερό αυτό το φαινόμενο”.

Ερωτηθείς για την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στην οποία συμμετείχε προκαλώντας αίσθηση και με την παρουσία του και με τα όσα είπε, ο θείος Νώντας ξάφνιασε μιλώντας για τον βουλευτή της ΝΔ Μ. Βορίδη.

“Είναι θλιβερό αλλά σε αυτόν τον συρφετό, ο πιο ενδιαφέρων τύπος ήταν ο Βορίδης και γι’ αυτό ο πιο επικίνδυνος. Με συγκροτημένο λόγο και ψυχραιμία. Ο Πρετεντέρης εντάξει, ό,τι του λένε λέει”.

Δεξιός δεν σημαίνει απαραίτητα αναξιοπρεπής και το αντίστροφο

Ερωτηθείς για τη σχέση με την πολιτική και για το αν θα έκανε παρέα με πολιτικούς, σημείωσε ότι είχε πάντα σχέση, καθώς όπως είπε ήταν “μοσχοαναθρεμένος”.

“Έχω κάνει παρέα με τον Πάγκαλο. Ήταν σε μια παρέα, όπου περιστασιακά έβγαινε με τε δικιά μας παρέα. Ήμουν και εγώ μοσχοαναθρεμένος Έχω σχέση με την πολιτική. Ο Τακης ο Κανελλόπουλος, η γυναίκα του, ήταν αδελφή του πατέρα μου. Η ξαδέρφη μου η Αμαλία, ήταν για ένα διάστημα γυναίκα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Μάλιστα κάναμε μαζί Ανάσταση στο σπίτι του Αναστάση του Κανελλόπουλου, αδερφού του Τάκη και ήταν όλοι εκεί. Ο Παπαληγούρας, ο Καλίας, που είχε βγάλει φιρμάνι οι κοπελίτσες να φοράνε φουφούλες.Μόλις έγινε υπουργός, έβαλε μέτρα για να είναι πιο σεμνές οι γυμναστικές επιδείξεις. Δεν πιστεύω ότι με το να είσαι δεξιός, είσαι σώνει και καλά αναξιοπρεπής ή το αντίθετο. Ο συντηρητισμός και η σοβαροφάνεια που διατρέχει όλο το πολιτικό σύστημα είναι αυτό που με ενοχλεί.

Αν ήμασταν όλοι ίδιοι θα τρελαινόμουν

Μιλώντας για τους νέους και για την ελληνική κοινωνία, σημείωσε ότι αυτό που τον πειράζει είναι η σοβαροφάνεια και το ότι μας έχουν “στεγνώσει”.

“Με ενοχλεί η σοβαροφάνεια. Άνθρωποι όπως εγώ μεγαλώσαμε με τους ανθρώπους γύρω μας να είναι τσαχπίνηδες, ζουμεροί. Σήμερα μας έχουν ορθολογήσει, όλο νούμερα ακούμε. Ο άνθρωπος δεν είναι νούμερο” είπε ο Πουλικάκος και μίλησε για τον άνθρωπο το “μεγαλύτερο θηρίο” της φύσης.

“Ας πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει, αρκεί να μην θέλει να στο επιβάλλει. Από αυτή την άποψη θα έπρεπε να είμαστε όλοι ίδιοι. Αν έβγαινα στο δρόμο και έβλεπα όλους ίδιους θα τρελαινόμουν. Ευτυχώς είμαστε διαφορετικοί. Το θέμα είναι να είμαστε ίσοι.

Εδώ σου λένε ψόφα και μη βγάζεις άχνα. Και σε μια αγέλη λύκων δεν αφήνουν κάποιον να πεθάνει. Δεν είναι όμως όλοι οι άνθρωποι έτσι. Υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν.

Ερωτηθείς για τους νέους, είπε ότι απαγορεύεται να είσαι αθώος σε αυτή την εποχή.

“Δυστυχώς πολύ λίγοι είναι αυτοί που βάζουν το στήθος τους μπροστά. Τα λόγια είναι εύκολα. Και για μένα ισχύει. Όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι κάνουμε πίσω. Οι αρχαίοι έλεγαν ότι ο άνθρωπος κουβαλάει δυο τσουβάλια. Στο μποροστινό έχιε τα ελαττώματα των άλλων, στο πίσω έχει τα ελαττώματα τα δικά του”.

“Ο άνθρωπος είναι το τέρας της φύσεως. Το ζώο δεν έχει ματαιοδοξία και αλαζονεία. Κανένα ζώο δεν είναι σνομπ. Το μόνο που μας χωρίζει από τα ζώα είναι οι άσκοπες δραστηριότητες. Όλοι οι άνθρωποι είναι καλλιτέχνες. Το ζώο δεν κάνει άσκοπες κινήσεις. Καθοδηγείται από τις ανάγκες του. Το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει ο ανθρώπινος πολιτισμός, θα ήταν να εξασφαλίζει την υγεία του συνόλου. Το λιοντάρι δεν σε τρώει αν δεν πεινάει. Ο άνθρωπος είναι αχόρταγος”.

Χαρακτηριστικές ατάκες από τη συνέντευξη

-Από την αριστερά δεν περιμένω, απαιτώ. Καλό παιδί ο Καραμανλής. Να φας μια μακαρονάδα, να πεις καμιά μ@λ@κία”.

-”Είμαι Ολυμπιακός αλλά φίλαθλος. Όταν δεν παίζουμε, να χάνουμε, όχι να παίρνουμε πέναλτι”.

-”Πιθηκάνθρωποι οι χρυσαυγίτες. Έχουν διαστρεβλώσει τα πάντα. Ειδικά την αρχαία ιστορία των Σπαρτιατών”.

-”Tο έντεχνο είναι κλαψομ@@νιά, όχι μπλουζ”.

-”Στον 902 μας πλήρωναν μεν, αλλά με μαύρα λεφτά”.

-”Υπάρχω… Είμαι της ζωής σου ο ένας.. Ποιος μ@λ@κας τα λέει αυτά;”.

-”Το τρίπτυχο του Ελληναρά: Μπάλα, τζόγος, τσόντα. Εμείς να είμαστε καλά κι άλλοι να πάνε να γαμηθ$^&*”.

-”Όλο μας μιλούν για νούμερα κάτι… νούμερα. Οι άνθρωποι όμως δεν είναι αριθμοί”

-”Βάζω ειδήσεις, διαβάζω εφημερίδες για να μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι και να ζεσταθώ”.

-”Αντί να είμαστε αλληλέγγυοι, βλέπουμε πως θα βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου”.

Πηγη:theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου