Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Guardian: « Η κυβέρνηση έχει κοινή ατζέντα με τη Χρυσή Αυγή για να περάσει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της»


“ Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει υιοθετήσει πλήρως την ακροδεξιά ατζέντα και έχει ταυτιστεί απόλυτα μαζί της, προκειμένου να περάσει πιο εύκολα τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και παράλληλα να προστατέψει την διεφθαρμένη ελίτ. ”

Σε άρθρο της Μαρίας Μαργαρώνη στον Guardian με τίτλο «Είναι παράλογο να επιτρέπεται στη Χρυσή Αυγή να καταδιώκει τον φίλο μου στα δικαστήρια», γίνεται αναφορά στην δίκη του Σάββα Μιχαήλ την Τρίτη αλλά και του πρύτανη Κωνσταντίνου Μουζουρη από την Χρυσή Αυγή, λόγω «συκοφαντικής δυσφήμησης».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην μήνυση του ακροδεξιού κόμματος, υποστηρίζοντας πως «είναι σαν το Εθνικό Μέτωπο να έκανε μήνυση επειδή τους είπαν ''τσακίστε τον φασισμό'' και να το έπαιρναν στα σοβαρά», ενώ χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή σαν «την πρώτη δικαστική κίνηση κατά του αντιφασισμού στην Ευρώπη» και υποστηρίζει πως «δεν μπορούμε να αποφύγουμε το συμπέρασμα πως ο Σάββας Μιχαήλ δεν επιλέχθηκε μόνο σαν ριζοσπαστικό στοιχείο, αλλά και σαν Εβραίος».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα σημειώνει πως αρκετά μέλη του ακροδεξιού κόμματος «έχουν σοβαρές καταγγελίες αλλά κανείς από αυτούς δεν πηγαίνει στο δικαστήριο», παραθέτοντας την περίπτωση της Θέμιδας Σκορδέλη η οποία κατηγορείται πως μαχαίρωσε έναν Αφγανό τον Σεπτέμβριο του 2011 και του Ηλία Παναγιώταρου για τις δηλώσεις του στο BBC περί εμφυλίου.

«Είναι πέρα από την πραγματικότητα να επιλέγουν τον Εβραίο ως τον πρώτο που θα περπατήσει στη σανίδα, είναι ένα φθηνό τρόπαιο στη φασιστική γκαλερί», υποστηρίζει το δημοσίευμα και υποστηρίζει πως ο λόγος για τον οποίο έγινε η μήνυση κατά του κ. Μιχαήλ, είναι επειδή «είναι Εβραίος, Τροτσκιστής και με μακρύ μαλλί».

«Το παράλογο της όλης υπόθεσης, δεν την κάνει λιγότερο επικίνδυνη», επισημαίνει το δημοσίευμα και στη συνέχεια αναλύει τα αίτια της ανόδου της Χρυσής Αυγής: «Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, τρέφεται από έναν εθνικισμό που ορίζεται μέσω της καθαρότητας του αίματος και μίσους για τους άλλους, με τον αντισημιτισμό να είναι ο αυθεντικός ιστορικός εχθρός», σημειώνει.

Παράλληλα, ο Guardian εξαπολύει και κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για την οποία υποστηρίζει πως «έχει βρει κοινό τόπο με αυτούς τους ανθρώπους, στην απέλπιδα προσπάθεια να περάσει την νεοφιλελεύθερη ατζέντα των δανειστών της και να προστατέψει την διεφθαρμένη ελίτ», ενώ απορρίπτει και την θεωρία των δύο άκρων σημειώνοντας: «Τα όντως βίαια ρητορικά κομμάτια της Αριστεράς, εξισώνονται με την βία της ακροδεξιάς, η οποία εμπεριέχεται και υποστηρίζεται στην σταυροφορία της εναντίον των μεταναστών, των αριστερών, των ομοφυλοφίλων και όλων όσων αντιδρούν. Δεν θα υπάρχει χώρος για οτιδήποτε, αυθεντικό, αντίθετο, ή περίεργο» και σημειώνει πως «οι μαυροντυμένοι σκίνχεντς της Χρυσής Αυγής οι οποίοι οδηγούνται από μίσος και φόβο δεν πρέπει να νικήσουν».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου