Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής - Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο

Το Σάββατο 1/2 αντιφασιστικές συλλογικότητες και δικτυώσεις βρεθήκαμε στο δρόμο απέναντι και σε αντιπαράθεση με μια άμαζη σύναξη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτέλεσμα και τα δύο της διαρκούς, συντονισμένης, δυναμικής και μαζικής παρουσίας μας στο δρόμο όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο, η διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης από την αστυνομία, το όργιο καταστολής που ακολούθησε στο Μοναστηράκι, οι συλλήψεις, ο άγριος ξυλοδαρμός και η δίωξη του συλληφθέντα πολιτικού πρόσφυγα Σ. Γκιονκούρ από τους εντεταλμένους κρατικούς υπαλλήλους της ακροδεξιάς κυβέρνησης, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά πως απέναντι μας δεν έχουμε μόνο τους φασίστες. Όπως κάθε κομμάτι της κοινωνίας που αντιστέκεται το αντιφασιστικό κίνημα έρχεται αντιμέτωπο με αυξημένη καταστολή από την πλευρά κυβέρνησης και κράτους.

Και όλα αυτά ενώ η φασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με τη πλήρη προστασία της αστυνομίας, και όχι μόνο εξελίχθηκε σε πορεία, αλλά αποτέλεσε και αφορμή ώστε να ανακοινωθεί ο νέος σχεδιασμός της νεοναζιστικής ΧΑ.

Καμία αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός...

Η κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό του κράτους επιχειρούν νέα απόπειρα συμβιβασμού με τη ΧΑ προσπαθώντας παράλληλα να κλιμακώσουν την καταστολή απέναντι σε όποιον αντιστέκεται.

Σε αυτές τις συνθήκες το αντιφασιστικό κίνημα προτάσσει τη συνεχή επαγρύπνηση, την μαζική και ενωτική κινητοποίηση τη συνεχή παρέμβαση για να χτυπηθεί ο φασισμός και όσοι τον στηρίζουν από τα θεμέλιά του.

· Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο

· Έξω οι νεοναζί και τα τάγματα εφόδου από τις γειτονιές μας

· Καμιά εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό

· Στο δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία

Η αλληλλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου