Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η σοβαρή Χρυσή Αυγή στο τιμόνι της Ουκρανίας

Από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα μετά την αποπομπή Γιανουκόβιτς η ακροδεξιά έως και ναζιστική στροφή της χώρας έχει αρχίσει να κάνει εμφανή τα σημάδια της. Οι πρώτες αποφάσεις της Ουκρανικής Βουλής μετά την ανατροπή του καθεστώτος Γιανουκόβιτς επιβεβιώνουν όσους έκαναν λόγο για νεοναζιστική προβοκάτσια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οι προτάσεις της Βουλής προς τα υπουργεία προβλέπουν την τοποθέτηση στελεχών ακροδεξιών ομάδων όπως ο Δεξιός Τομέας και το «Svoboda», ενώ από τις προτεραιότητες του νέου καθεστώτος είναι η απαγόρευση της δραστηριότητας του Κομουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Παράλληλα προωθείται η κατάργηση του δικαιώματος των μειονοτήτων, όπως οι Ρώσοι, οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι, οι Ούγγροι και οι Έλληνες, να χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους όπως προέβλεπε νόμος του Γιανουκόβιτς για ορισμένες πολυπληθείς μειονότητες.

Στη λίστα περιλαμβάνονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iskra.gr

4201 - Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας: Το ΚΚ κάνει λόγο για πραξικόπημα, που παραδίδει « την Ουκρανία υπό την «προστασία» των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και διαφόρων πολυεθνικών εταιρειών.
4217 - Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας.
4176 - Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα.
4184 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του V.Avakov και τον διορισμό μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο.
4215 - Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων».
4203 - Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών.
4215 - Σχέδιο ψηφίσματος απόδοσης τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων.
4197 - Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του κόμματος «Svoboda», Α.Mahnitskogo, στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
4204 - Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας.
4191 - Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό του μέλους του κόμματος «UDAR» («Γροθιά» του Β. Κλίτσκο), V.A. Nalivaychenko, ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.
4211 - Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).
4 199- Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους: Μια τέτοια απόφαση απαγορεύει στη χώρα τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά και τα Ελληνικά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου