Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ορθόδοξος επίσκοπος σε όργιο με 4 γυναίκες

Ένας ορθόδοξος επίσκοπος της Βουλγαρίας καθαιρέθηκε μετά τη δημοσιοποίηση στο Ίντερνετ ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται να απολαμβάνει την τρυφερή συντροφιά τεσσάρων γυναικών, ανακοινώθηκε σήμερα από την ιεραρχία της βουλγαρικής εκκλησίας.

Ο επίσκοπος Μπόρις, ηγούμενος της ιεράς μονής του Μπάτσκοβο (νότια Βουλγαρία), του δεύτερης μεγαλύτερης μονής της χώρας, βρέθηκε ένοχος πράξεων “αναξιοπρεπών για τη θέση του”, εξήγησε σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος.

Η εφημερίδα Τρουντ κάνει σήμερα λόγο για την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο ο επίσκοπος Μπόρις συμμετέχει σε σεξουαλικό όργιο με τέσσερις γυναίκες.

Η ορθόδοξη εκκλησία, στην οποία ανήκει άνω του 80% των Βουλγάρων, συγκλονίζεται εδώ και πολλά χρόνια από σκάνδαλα. Το άνοιγμα των κομμουνιστικών αρχείων, τον Ιανουάριο του 2012, είχε αποκαλύψει πως ένδεκα από τους δεκαπέντε μητροπολίτες που αποτελούν την Ιερά Σύνοδο υπήρξαν πράκτορες ή συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών.

Ένας από τους ιερωμένους αυτούς, ο Κύριλλος, μητροπολίτης της Βάρνας (ανατολική Βουλγαρία) όπου ήταν γνωστός για το πολυτελές αμερικανικό αυτοκίνητό του, βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο νεκρός, κατά τα φαινόμενα από πνιγμό, σε παραλία της Μαύρης Θάλασσας. Ο μητροπολίτης Νικολάι του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη, κέντρο), ο οποίος επικρίνεται από τα μέσα ενημέρωσης για την πολυτελή διαβίωσή του, είχε από την πλευρά του επιχειρήσει μάταια, πριν από ένα χρόνο, να πουλήσει το μάρκας Rolex ρολόι του για να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού της εκκλησίας του Πλόβντιβ, η οποία είναι καταχρεωμένη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου