Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Για τις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις εναντίον της Κατάληψης Σκαραμαγκά

Όταν το αφεντικό δε νιώθει σιγουριά,
τότε χαλαρώνει τα λουριά των σκυλιών του…

Το βράδυ της Δευτέρας 26/3, στη 1:50 πυρπολήθηκε το μηχανάκι ενός γείτονα που ήταν σταθμευμένο ακριβώς κάτω από την κατάληψη, στη γωνία Πατησίων και Σκαραμαγκά. Σύντροφοι που διέρχονταν την Πατησίων είδαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι και φορούσαν μαύρα κράνη, να βάζουν φωτιά, χωρίς καμία βιασύνη, ενώ την ίδια χρονική στιγμή κινούνταν στον δρόμο 2 περιπολικά, εκ των οποίων το ένα βρισκόταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας και 60 μέτρα πίσω. Το προηγούμενο βράδυ (25/03/12), 3 μηχανές που ήταν παρκαρισμένες στον πεζόδρομο της Σκαραμαγκά υπέστησαν φθορές στη σέλα με μαχαίρι, γεγονός που έγινε αντιληπτό λίγο μετά την αποχώρηση των μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ από το σημείο. Τα ανδρείκελα του κράτους, στην ερώτηση συντρόφων τι θέλουν κάτω από την κατάληψη, επικαλέστηκαν για την παρουσία τους “διενέργεια ελέγχου” και έφυγαν χωρίς άλλες εξηγήσεις. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως από τα τρία δίκυκλα που υπέστησαν φθορές, τα δύο ήταν συντρόφων και το ένα ήταν αυτό που το επόμενο βράδυ τελικά κάηκε.

Οι παραπάνω επιθέσεις εντάσσονται σε μια γενικότερη συνθήκη στοχοποίησης της κατάληψης, που σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση από τις εν λόγω ομάδες το τελευταίο διάστημα με γελοιότητες όπως μαρσαρίσματα, λέιζερ, χειρονομίες, επιθέσεις με δυναμιτάκια κατά της εισόδου της κατάληψης αλλά και εξακριβώσεις στοιχείων, αυταπατώνται ότι θα τρομοκρατήσουν άτομα που πλαισιώνουν τις πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες και δραστηριότητες που στεγάζονται στην κατάληψη.

Ακόμη, την 12η Φλεβάρη, ημέρα ψήφισης του 2ου μνημονίου, και ενώ χιλιάδες κόσμου είχαν κατακλείσει το κέντρο της Αθήνας, μπάτσοι της ομάδας ΔΕΛΤΑ προσέγγισαν επιθετικά την κατάληψη, κλωτσώντας την πόρτα, ενώ υπήρχε κόσμος εντός και εκτός του κτιρίου, και πετώντας δυναμιτάκια.

Όσον αφορά τις δύο πιο πρόσφατες επιθέσεις δεν αποκλείεται να προέκυψαν από συνεργασία μεταξύ μπάτσων και φασιστών, οι διασυνδέσεις των οποίων είναι γνωστές διαχρονικά και ιστορικά. Κι επειδή ουδέν κρυπτόν υπό την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών πόσω μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με συχνές, σχεδιασμένες και συστηματοποιημένες επιθέσεις από τις ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες μόνο με τον γνωστό τοις πάσι κωλοπαιδαρισμό των συγκεκριμένων, αλλά πρόκειται για ξεκάθαρη κρατική επιλογή. Το μήνυμα «τσακίστε ότι κινείται» έχει σταλεί στους εντολοδόχους της εξουσίας. Πρόκειται για την κυριαρχική επιλογή που έχει οδηγήσει σε ευρύτερες κατασταλτικές μεθοδεύσεις και έχει βάλει στο στόχαστρο κάθε αγωνιζόμενο άτομο, κάθε αδιαμεσολάβητο αγώνα και κάθε αυτοοργανωμένο εγχείρημα (δεν είναι λίγοι οι χώροι που δέχονται κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια).

Στην παρούσα πολιτική συγκυρία το κράτος και το κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει την σκληρότερη ταξική επίθεση ενάντια στους καταπιεσμένους, με την υπογραφή του νέου μνημονίου, τη συνεχή επιβολή νέων μέτρων και με τις χωρίς τέλος περικοπές μισθών, επιδομάτων, συντάξεων που επιφέρουν την πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του πληθυσμού. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη το καθεστώς έχει απολέσει την κοινωνική συναίνεση από την οποία συντηρούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν του απομένει παρά η διάχυση του φόβου και η ωμή καταστολή απέναντι σε όσους αμφισβητούν έμπρακτα την άρχουσα τάξη, απέναντι σε όσους αντιστέκονται και σε όσους αργά ή γρήγορα θα επιλέξουν το μόνο δρόμο που τους απομένει αν θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, αυτόν του ακηδεμόνευτου αγώνα. Και καθώς η κρίση βαθαίνει οι ένστολοι φρουροί της τάξης, καλούνται να υπερασπιστούν επάξια τα αφεντικά τους και να επιβάλλουν την κοινωνική ειρήνη, εκφοβίζοντας, τραμπουκίζοντας, καταστέλλοντας. Οι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι, δε διστάζουν να πετάξουν τόνους χημικών στις πορείες, να βαρέσουν αλύπητα, να συλλάβουν διαδηλωτές και οποιονδήποτε τους φανεί περίεργος στο διάβα τους (νεολαίοι, μετανάστες, κ.α.), ειδικά στο κέντρο που έχει μετατραπεί σε κατεχόμενη ζώνη.

Τα παραπάνω φαινόμενα τείνουν να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις τους προσεχείς μήνες καθώς το σύστημα οδεύει προς τις σημαντικότερες εκλογές μεταπολιτευτικά. Σε μια χρονική περίοδο θεσμικής κρίσης, παραγωγής κοινωνικών πολώσεων, πολιτικού επαναπροσδιορισμού και πιθανώς ριζοσπαστικοποίησης των υποκειμένων, τα ανδρείκελα θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν – όχι αναίμακτα – τους απαιτούμενους όρους για την ομαλή διεξαγωγή εκλογών και την συνεπαγόμενη επέκταση της λεηλασίας των ζωών μας. Σε αυτό το πλαίσιο καταστολής, επιχειρείται η διασπορά φόβου και η απομόνωση της κατάληψης από το κοινωνικό της περιβάλλον από τα ένστολα καθίκια που προσπαθούν, με ένα πόλεμο φθοράς, να δυσκολέψουν την πρόσβαση στο χώρο μας και να τρομοκρατήσουν τη γειτονιά.

Αυταπατώνται αν νομίζουν ότι τα ριζώματα μας στην περιοχή είναι έωλα και πρόσκαιρα. Το μόνο που καταφέρνουν με τις θρασύδειλες επιθέσεις τους είναι να μας δυναμώνουν. Το μίσος μας για αυτούς σφυρηλατείται μαζί με την επιθυμία για την καταστροφή του υπάρχοντος συστήματος που συντηρούν και την ανοικοδόμηση σχέσεων συντροφικότητας και αλληλεγγύης τόσο μεταξύ μας όσο και με τα ευρύτερα αγωνιζόμενα κομμάτια.

Η απάντηση μας δεν είναι άλλη από την συνέχιση του αγώνα, από την εμβάθυνση του κοινωνικού μας ριζώματος και τη σύνδεση μας με ολοένα μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια μέσα από τις λειτουργιές και τις δράσεις της κατάληψης. Δεν είναι άλλη από την συμπόρευση μας στο δρόμο της αντίστασης, μαζί με τα υπόλοιπα αντιιεραρχικά και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, με τους αγωνιζόμενους που βρίσκονται και θα βρεθούν δίπλα μας.

Ο πόλεμος των αφεντικών και των συμμοριών τους ενάντια στους αντιστεκόμενους δεν θα εκφοβίσει ούτε θα ανακόψει την κοινωνική δυναμική που αναδύεται και θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια του καπιταλιστικού οικοδομήματος.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ!

Κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά | pat61.squat.gr

28/03/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου