Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Νάξος: Δημόσια διαπόμπευση χρυσαυγιτών


ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ,

ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου και άλλοι αντιφασίστες, συγκεντρωθήκαμε με πανώ έξω από το ραδιοσταθμό Μεσόγειος όπου γινόταν δημόσια παρουσίαση του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων της Χρυσής Αυγής Χαμπίμπη. Στον σταθμό, εκτός από το παραπάνω ασπόνδυλο βρισκόταν και ένα ακόμα μέλος της Χ.Α., ο δικηγόρος Γιάννης Δέτσης.

Με δυνατό παλμό και πολλά συνθήματα αναγκάσαμε τα χιτλερικά αποβράσματα να παραμείνουν εγκλωβισμένα στο σταθμό και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να μπορέσουν να φύγουν, αφού εισέπραξαν και αρκετό φτύσιμο.

Στη συνέχεια τους ακολουθήσαμε σε κεντρικό δρόμο της Νάξου φωνάζοντας συνθήματα και επιτυγχάνοντας τη δημόσια διαπόμπευσή τους. Πολλοί μαγαζάτορες και άνθρωποι που κυκλοφορούσαν στην περιοχή επικροτούσαν το κράξιμο και συμμετείχαν στο γενικότερο πνεύμα με αντιφασιστικά σχόλια.

Βασικό σύνθημα ήταν «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά», αν και η ιδιοκτήτρια του Μεσόγειος φαίνεται ότι έχει ασθενή μνήμη και έτσι έδωσε βήμα στα ναζιστικά σκουλήκια, κάτι που έχουν αρνηθεί άλλοι ραδιοσταθμοί στις Κυκλάδες όπως στη Σαντορίνη. Με το πρόσχημα της δημοκρατικότητας φιλοξένησε τους εχθρούς της ελευθερίας για να προπαγανδίσουν το μίσος και τα ρατσιστικά τους παραληρήματα, αποτελώντας μάλιστα πανελλαδική εξαίρεση όπως επισήμανε κι ο αστοιχείωτος καλεσμένος της.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα του χαμηλού επιπέδου της δημοσιογράφου και του βλαμμένου υποψήφιου αποτελεί η δήλωση ότι «κάθε λαθρομετανάστης είναι κι ένας έλληνας άνεργος». Ας μας εξηγήσουν λοιπόν οι θιασώτες της άριας φυλής και οι συνδαιτημόνες τους, πώς ένας μετανάστης παίρνει θέσεις εργασίας από άνεργους δασκάλους, καθηγητές, νοσηλευτές, γιατρούς, μηχανικούς, λογιστές, μηχανικούς υπολογιστών, τοπογράφους, δημόσιους υπαλλήλους σε εφεδρεία κλπ κλπ.

Η εγκληματική συμμορία Χρυσή Αυγή, που αποτελείται από μαχαιροβγάλτες, νταβατζήδες της νύχτας, πράκτορες της Ασφάλειας και λοιπά καθάρματα, συνηθίζει να χαιρετάει ναζιστικά, όπως έκανε ο αρχηγός της Μιχαλολιάκος στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, και να τυπώνει τη σβάστικα στα έντυπά της. Τα αντικοινωνικά αυτά αποβράσματα επενδύουν πάνω στο φόβο, την ανασφάλεια και την απογοήτευση του κόσμου για να εξαπολύσουν πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες. Παράλληλα επιτίθεται σε αγωνιστές, σε καταλήψεις και κοινωνικά κέντρα, πολλές φορές σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία.

Τόσο το επίσημο κράτος όσο και το φασιστικό παρακράτος των χρυσαύγουλων επιδιώκουν να αναχαιτίσουν τα κινήματα αντίστασης που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια. Σε μια εποχή που ολόκληρη η κοινωνία βιώνει με εφιαλτικό τρόπο τον ορυμαγδό των μέτρων που επιβάλλει με τη βία ολόκληρη η πολιτική και οικονομική εξουσία, το ίδιο το σύστημα πριμοδοτεί την ακροδεξιά στροφή για να μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία. Το γεγονός ότι το ίδιο το καθεστώς πρωτοστατεί στον εκφασισμό της κοινωνίας προωθώντας τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την επίθεση ενάντια στους απεργούς (βλ. ναυτεργάτες), τον περιορισμό των ελευθεριών (π.χ. απαγόρευση διαδηλώσεων) είναι πολύ σοβαρό και άκρως επικίνδυνο. Όταν κόμματα εξουσίας όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υιοθετούν ακροδεξιά ρητορική και πρακτική, τότε εκκολάπτουν τα αυγά του φιδιού.

Στόχος τους είναι να εφαρμόσουν το «διαίρει και βασίλευε» για να κρατήσουν την κοινωνία φοβισμένη και υποταγμένη, ανήμπορη να δράσει ενάντια σε στο σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση και το θάνατο.

Σε έναν τόπο όπως η Νάξος, όπου την περίοδο της ναζιστικής κατοχής μόνο στην Κόρωνο πέθαναν εκατοντάδες άνθρωποι από την πείνα, πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορούν στο δρόμο οι οπαδοί του Χίτλερ; Σε ένα νησί που έθρεψε τον Μανώλη Γλέζο ο οποίος κατέβασε τη σημαία με τη σβάστικα από την Ακρόπολη στην πιο μαύρη περίοδο της γερμανικής κατοχής, οι θιασώτες των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης δεν έχουν καμιά θέση.

Μόνη προοπτική για νʼ αλλάξει αυτή η ζοφερή κατάσταση είναι η ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων με τη συμμετοχή μας και με την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας οδηγούν το κεφάλαιο και το κράτος.

Οι απεργίες, οι καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, οι δυναμικές διαδηλώσεις, οι λαϊκές και ανοιχτές συνελεύσεις στις γειτονιές των πόλεων και σε κάθε πόλη της επικράτειας, οι μαζικές αρνήσεις πληρωμών φόρων, τα σωματεία βάσης, συνιστούν εκφράσεις ενός πολύμορφου και πολυσυλλεκτικού κινήματος αντίστασης που έχει θεριέψει τα τελευταία χρόνια και πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο με τη δική μας συμμετοχή.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΑΞΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

www.autonomiprotovnaxou.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου