Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Καμιά ανοχή στους νεοναζί (Αγρίνιο)

Σήμερα το μεσημέρι μοιράστηκε από 20 περίπου άτομα το παρακάτω κείμενο σε καφενεία, καταστήματα και διερχομένους της περιοχής «Τρία Φανάρια» στο Αγρίνιο, σχετικά με συμπλοκή που είχε προηγηθεί στις 6/4 μεταξύ αντιφασιστών και υποψήφιων βουλευτών της Χ. Α.





Καμιά ανοχή στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής



Την Παρασκευή 6/4 το μεσημέρι, οι υποψήφιοι βουλευτές της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Κώστας Ντάικος και Λεωνίδας Σταθόπουλος, κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο στην πόλη του Αγρινίου και έσκιζαν αφίσες αναρχικών – αντιεξουσιάστων της πόλης. Σύντροφοι επιβαίνοντες σε μηχανάκια, τους εντόπισαν στην περιοχή της πλατείας Καραπανέικα. Οι νεοναζί αντιλήφθησαν την παρουσία των συντρόφων και ακολούθησε λογομαχία. Ύστερα, από μικρό χρονικό διάστημα, οι παραπάνω νεοναζί, έστησαν ενέδρα στους τρείς συντρόφους στην περιοχή «Τρία Φανάρια». Συγκεκριμένα ο Ντάικος ήταν οπλισμένος με πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ και ο Σταθόπουλος με καδρόνι από οικοδομή. Στην συνέχεια, ακολούθησε συμπλοκή και οι τρεις σύντροφοι έκαναν ότι χρειάζονταν για να αμυνθούν από αυτήν την επίθεση και να διασφαλίσουν την σωματική τους ακεραιότητα. Τελικά, αφού αφόπλισαν τους νεοναζί, τους έτρεψαν σε φυγή. Να σημειωθεί ότι στην ενέδρα που είχαν στήσει οι νεοναζί, χτύπησαν και άσχετο διερχόμενο. Επίσης, κατά ην διάρκεια της συμπλοκής, οι νεοναζί αναφέρθηκαν τιμητικά στον πρώην υποψήφιο περιφερειάρχη της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Ρήγα, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στην φυλακή κατηγορούμενος για διπλή ανθρωποκτονία κατόπιν συμβολαίου θανάτου (γνωστή ως υπόθεση δολοφονίας του Μέντιουμ και της γραμματέας του).



Την ίδια μέρα, το γνωστό ρουφιανοσάιτ agriniopress, καθώς και διάφορα νεοναζιστικά site, αναπαρήγαγαν την είδηση, επίτηδες με λάθος στοιχεία, λέγοντας ότι «ομάδα 6-7 νεαρών οπλισμένοι με λοστούς επιτέθηκαν σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής», προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να τους μετατρέψουν από θύτες σε θύματα. (Άραγε το agriniopress από που αντλεί τις πληροφορίες του;)



Προχωράμε, λοιπόν, στην κίνηση να μοιράσουμε αυτό το κείμενο στην περιοχή του περιστατικού, θέλοντας αφενός να δώσουμε την πραγματική διάσταση του περιστατικού και αφετέρου να καλέσουμε την τοπική κοινωνία να γυρίσει την πλάτη στους νεοναζί και τις πρακτικές τους.



Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, να μην δώσουμε βήμα στους νεοναζί, που τόσα χρόνια επιτίθονται με μαχαίρια, λοστούς και όπλα σε νεολαίους, αγωνιστές, μετανάστες... Σε αυτούς που θέλουν να διαδώσουν μίσος, ξενοφοβία και ρατσιστικό δηλητήριο στην κοινωνία. Σε αυτούς που αποτελούν την άτυπη εφεδρεία καταστολής του κράτους.



Στον επιβαλλόμενο εκφασισμό της κοινωνίας αντιπροτείνουμε κοινωνικές δομές αλληλεγγύης και σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοβοήθειας.



Αντιφασίστριες, αντιφασίστες από Αγρίνιο



ΥΓ: Κατά την διάρκεια του περιστατικού, σπάστηκε μια τζαμαρία από την βιτρίνα ενός καταστήματος, κάτι που δεν έγινε αντιληπτό εκείνη την στιγμή από τους συντρόφους και χωρίς να γνωρίζουν από ποιά πλευρά προέρχεται, το πληροφορήθηκαν τις επόμενες μέρες. Επειδή γνωρίζουμε τις δυσκολίες που μπορεί να έχει μια μέση επιχείρηση αυτήν την περίοδο, από το συλλογικό μας ταμείο αποκαθιστούμε το κόστος της ζημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου