Τρίτη 3 Απριλίου 2012

το συρματόπλεγμα τύπου ΝΑΤΟ του Χρυσοχοίδη: φασισμός και μπίζνες

Όταν πριν από κάποιες μέρες ο Χρυσοχοίδης ανακοίνωνε την δημιουργία 30 στρατοπέδων συγκέντρωσης(κέντρα φιλοξενίας εις την νεοφασιστική διάλεκτο), ανά την ελληνική επικράτεια, με ιδιαίτερα σοβαρό ύφος μας ενημέρωσε πως τα στρατόπεδα θα διαθέτουν τριπλή περίφραξη “τύπου ΝΑΤΟ”.

Για αρχή αυτό και μόνο θα έφτανε για να διαπιστώσουμε ότι μιλάμε για καραμπινάτη περίπτωση στρατοπέδων συγκέντρωσης και πως η οποιαδήποτε απόπειρα, από οποιονδήποτε, να τα χαρακτηρίσει αλλιώς είναι απλά κάλυψη και αποδοχή μιας από τις πλέον αποτρόπαιες ιδέες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Με μερικές απλές αναζητήσεις στο google έφτασα σε 1-2 εταιρίες από την Αμερική που κατασκευάζουν συρματοπλέγματα αυτού του τύπου όπως επίσης και σε ένα φόρουμ μηχανικών στο οποίο κάποιος ρωτούσε πως ακριβώς κατασκευάζεται και τι υλικά χρειάζονται. Νομίζω πως οι εικόνες που παραθέτω δεν χρειάζονται και πάρα πολλά λόγια. Αν για παράδειγμα το συρματόπλεγμα αυτού του τύπου κοστίζει 370 δολάρια ανά 25 πόδια ( 7.62 μέτρα) , ας αναλογιστούμε ότι μιλάμε για 30 στρατόπεδα μεγάλης έκτασης χωρίς να υπολογίζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Φυσικά τη “σίτιση”,”φύλαξη” και “διαχείριση” των φυλακισμένων εργατών μεταναστών θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες. Είναι ακριβώς το ίδιο νεοφιλελεύθερο δόγμα που χρησιμοποιείται παγκοσμίως από τους καπιταλιστές, ιδίως στον τομέα των εξοπλισμών και της βιομηχανίας ασφάλειας. Δηλαδή η ανάθεση από το κράτος σε εξωτερικούς εργολάβους της κατασκευής,διεκπαιρέωσης και λογιστικής διαχείρισης των υπηρεσιών ασφαλείας,εγκλεισμού/εξαίρεσης και των εξοπλισμών. Πολύ ωραία έχει αναδείξει το θέμα η Ναόμι Κλάιν στο πασίγνωστο βιβλίο της “Το Δόγμα του Σοκ”, στο κεφάλαιο για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και το Αμερικάνικο Πεντάγωνο.

Είναι προφανές ότι για εξοπλισμούς αστυνομίας και στρατού, για συρματοπλέγματα και περιφράξεις….λεφτά υπάρχουν.

Συρματόπλεγμα τύπου ΝΑΤΟ. Η ονομασία είναι λόγω της χρησιμοποίησης του σε περιφράξεις που χρησιμοποιούνται σε στρατόπεδα του ΝΑΤΟ.

Από online ιστοτόπο εταιρείας. Η τιμή : 370δολάρια ανά 25ft ( 7.62m )

Από φόρουμ μηχανικών στο διαδίκτυο. ο πελάτης κάποιου μηχανικού έχει ζητήσει περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ και αναζητάει πληροφορίες και συμβουλές για τη κατασκευή και τα υλικά που απαιτούνται.
Είναι προφανές ότι για στρατόπεδα, συγκέντρωσης, εξοπλισμούς αστυνομίας και στρατού......λεφτά υπάρχουν....

Το θέμα όμως δεν βρίσκεται στο κατά πόσο ο Χρυσοχοίδης, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί σύμβουλοί του και όλος ο γραφειοκρατικός μηχανισμός της ΕΛ.ΑΣ, είναι καλοί μαθητές των νεοφιλελεύθερων συνταγών. Ούτε φυσικά θα υποστήριζα ποτέ ότι θα μπορούσε να υπάρξει “ανθρώπινο” κράτος και “ανθρώπινος” καπιταλισμός. Ούτε βέβαια ότι στις ”αληθινές” δημοκρατίες αυτά δεν συμβαίνουν. Αυτά συνέβαιναν,αυτά ζούμε και απέναντι σε αυτά αγωνιζόμαστε για να τα καταστρέψουμε. Τέτοιες αφαιρέσεις και αυταπάτες είναι για αυτούς που ακόμα πιστεύουν στα “αντιπροσωπευτικά” κοινοβούλια εν μέσω καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής.

Το πρόβλημα -όπως πολύ σωστά επεσήμανε ένας φίλος και σύντροφος στο facebook- είναι ότι θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να εμποδίσουμε τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στον Ελλαδικό χώρο.

Αν η αριστερά κοιτάει τα ποσοστά της τις εκλογές και ο ελευθεριακός/αναρχικός χώρος τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις εκλογές, θα πρέπει να αποφασίσουμε σύντομα εάν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούν σοβαρό αξιακό θέμα και κόκκινη γραμμή .

Όχι κόκκινη γραμμή σαν αυτές του Σαμαρά και του Παπαδήμου, αλλά κόκκινη γραμμή σαν το αίμα των μεταναστών,έγχρωμων,ομοφυλόφιλων,τσιγγάνων,εβραίων… το αίμα δηλαδή των νεκρών εργατών που χύθηκε σε όλη τη γη.

Αυτή πρέπει να είναι η κόκκινη γραμμή και όχι τα στατιστικά των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ή θα εμποδίσουμε τη δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης ή μπορούμε να πάμε όλοι στο διάολο.

Καμιά διαπραγμάτευση για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κανένας διάλογος.

risinggalaxy

Πηγές:

1.

http://www.michanikos.gr

2.

http://www.razorribbon.com/nato.html

3.

http://www.us-fence.com/HTML/razor.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου