Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οι αντιδράσεις του κόσμου ακύρωσαν την περιοδεία των ναζήδων στο Ηράκλειο Κρήτης

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

"Μπλόκα" στην Χρυσή Αυγή στήνουν οι κάτοικοι των χωριών της Κρήτης, στις περιοχές όπου υπάρχουν πληροφορίες για άφιξη του κλιμακίου που έχει μεταβεί στο νησί από την Αθήνα.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινούνται με ένα μικρό πούλμαν στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, όμως στα σημεία όπου έχουν επιχειρήσει να σταματήσουν συναντούν...σθεναρή αντίσταση και αναγκάζονται να αλλάξουν δρομολόγιο!

Αυτό συνέβη στους Κουνάβους, το χωριό του Ηρακλείου που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πριν από λίγες ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό και την άγρια συμπλοκή μεταξύ Βούλγαρων και Ελλήνων.

Στο χωριό, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί περίπου εκατό άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και σύσσωμη η δημοτική αρχή περιμένοντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής καθώς από τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι υπήρχαν κινήσεις που είχαν ως στόχο την "διαφώτιση" της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει ακόμα νωπές τις εικόνες της άγριας συμπλοκής που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπλόκο που στήθηκε στους Κουνάβους ανάγκασε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αλλάξουν...ρότα και να κατευθυνθούν στο Αρκαλοχώρι, ενώ τις κινήσεις τους ακολουθούσαν από κοντά πολλοί κρητικοί, δίνοντας ουσιαστικά "σήμα" στους υπόλοιπους που αναδιάταζαν τις δυνάμεις τους για αν εμποδίσουν τη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει την περιοδεία της...

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο μπλοκο οργανώθηκε στην Βιάννο, ένα από τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης που βίωσαν με τον πλέον δραματικό τρόπο τη ναζιστική θηριωδία. Εκεί σχεδίαζαν να βρεθούν από νωρίς μέλη του εργατικού κέντρου Ηρακλείου, φορείς της περιοχής και απλοί κάτοικοι, ενώ αναμένονταν και "αντιπροσωπεία" των αντιεξουσιαστών και αριστερών οργανώσεων.

To μνημείο στα Αμιρά της Βιάννου (φωτογραφία αρχείου).

Μάλιστα οι φορείς σχεδίαζαν να συγκεντρωθούν στην περιοχή των Αμιρών, μπροστά από το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς την περίοδο της Κατοχής. Τελικά, μπροστά στην συντονισμένη αντίδραση, η Χρυσή Αυγή ματαίωσε την επίσκεψη στην Βιάννο.

Κάτοικος της Βιάννου δείχνει το σημείο εκτέλεσης των Βιαννιτών, την περίοδο της κατοχής (φωτογραφία αρχείου).

Πάντως στην κεντρική πλατεία του χωριού έχουν συγκεντρωθεί όλοι σχεδόν οι κάτοικοι, έτοιμοι όπως δηλώνει ο δήμαρχος της περιοχής να μην επιτρέψουν τη διέλευση της Χρυσής Αυγής, αν τελικά το επιχειρήσουν κατ΄ατη διάρκεια της ημέρας.

"Η Χρυσή Αυγή δεν θα περάσει από τη Βιάννο. Τους στείλαμε το μήνυμα ότι εδώ είναι ανεπιθύμητοι! όλο το χωριό είναι σε επιφυλακή..." τόνισε μιλώντας στο Prismanews o δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης.

Στην Βιάννο κατευθύνεται τώρα η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προκειμένου να ενισχύσει με την παρουσία της τη συγκέντρωση που πραγματοποιούν εκεί από νωρίς οι αρχές και οι κάτοικοι της περιοχής.


ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΘΗΚΕ


undefined
Image scaled down


Η ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές εξελίξεις σε ελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας, φόβου και τεράστιας ψυχολογικής πίεσης σε μεγάλα κομμάτια του ντόπιου πληθυσμού. Ζούμε σε εποχή που και το καθημερινό ψωμί στο τραπέζι δεν είναι εξασφαλισμένο. Η ανεργία για τους εργαζόμενους,η ανησυχία για την διάθεση των προϊόντων για τους αγρότες-παραγωγούς αλλά και η διάλυση όποιων δομών υποστήριξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα του καθένα από εμάς, έχουν αυξήσει δραματικά τις αυτοκτονίες αλλά και την εγκληματικότητα..

Δυστυχώς ακόμη και τώρα το ατομικό συμφέρον επικρατεί εις βάρος των πολλών και οι περισσότεροι στηρίζουν ξανά αυτά που απέτυχαν και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση τις τελευταίες δεκαετίες.Ο λαϊκισμός και η προπαγάνδα των εφημερίδων και των καναλιών μας αποπροσανατολίζει και μας κάνει να βλέπουμε του εχθρούς μας δίπλα μας και όχι από πάνω μας. Οι εχθροί μας είναι το κράτος, το κεφάλαιο, οι καναλάρχες που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και μας βλέπουν σαν πρόβατα.Αντί να τα βάζουμε όμως με τους υπαίτιους αυτής της τραγικής κατάστασης, τα βάζουμε με τους πιο αδύναμους και ευάλωτους.

Ο κοινωνία εκφασίζεται από την στιγμή που χάνεται η εμπιστοσύνη, όταν σταματάμε να λειτουργούμε σαν μία γροθιά για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας.

Τότε είναι που μας φταίνε οι ξένοι για ό,τι στραβό συμβαίνει, μας φταίνε οι απεργοί που διεκδικούν τον πετσοκομμένο μισθό τους, μας φταίνε οι παραγωγοί για τις ακριβές τιμές των προϊόντων και πάει λέγοντας.Αν δεν σταθούμε να σκεφτούμε ψύχραιμα αυτή την κατάσταση και δεν αλλάξουμε μυαλά ο κανιβαλισμός θα επικρατήσει.

Όλοι εναντίων όλων για τα ψίχουλα και τα ξεροκόμματα που πέφτουν από το γλεντοκόπι των αφεντικών και των σωτήρων μας.

ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ – ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ

Μέσα σε αυτή την λαίλαπα κάποιοι γνωστοί φονιάδες από το παρελθόν κάνουν ξανά την εμφάνιση τους διεκδικώντας την ψήφο της αγανάκτησης και της οργής.Η συνταγή τους είναι δοκιμασμένη και έφερε σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια νεκρούς, πόνο αίμα και καταστροφή.

Είναι οι υμνητές και οπαδοί του ναζισμού, ιδεολογικοί απόγονοι του Μουσολίνι και του Χίτλερ και θαυμαστές των φρικαλεοτήτων των Σουμπεριτών και των δοσιλόγων Ταγμάτων Ασφαλείας στην Κρήτη.

Είναι αυτοί που θεωρούν ότι στην Κάντανο, το Κοντομαρί,τα Βορίζα, την Γέργερη και την Βιάννο αλλά και σε άλλες περιοχές οι σφαγές ήταν δικαιολογημένες λόγω της αντίστασης των κατοίκων στα σχέδια των ναζιστών κατακτητών.Συνεχίζουν σήμερα να είναι προκλητικοί χαιρετώντας ναζιστικά σε δημόσιους χώρους και φυσικά δεν μετανιώνουν καθόλου για τις βρώμικες ρίζες τους κινούμενοι παρακρατικά και υπόγεια μέσα στην νύχτα.

ΑΥΤΗ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Πέρα απο το μεγάλο αριθμό παρακρατικών επιθέσεων που έμειναν στο σκοτάδι υπάρχουν και κάποιες που έφτασαν στην δικαιοσύνη. Οι σχέσεις τους με το παρακράτος, την μαφία και άλλες εγκληματικές οργανώσεις είναι ολοφάνερες. Ο αρχηγός τους Ν. Μιχαλολιάκος το 1979 δικάστηκε για συμμετοχή σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίων κινηματογράφων που προέβαλλαν “κομμουνιστικές” ταινίες.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση και μετά από λίγα χρόνια (1982) τον βλέπουμε σε μισθολογικές καταστάσεις της ΚΥΠ ώς έμμισθο συνεργάτη των μυστικών υπηρεσιών.

Το 1998 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται εναντίων φοιτητών έξω από τα δικαστήρια στην Αθήνα με αποτέλεσμα ο φοιτητής Δημήτρης Κουσουρής να καταλήξει για έξι μήνες στο νοσοκομείο γλιτώνοντας παρατρίχα τον θάνατο. Ο δράστης της επίθεσης και υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Περίανδρος φυγοδικούσε για πολλά χρόνια με την κάλυψη της αστυνομίας και όταν τελικά καταδικάστηκε, η ποινή του για απόπειρα ανθρωποκτονίας έπεσε πολύ χαμηλά από το εφετείο.

Τελευταία δολοφονία από μέλος της Χρυσής Αυγής ήταν ενός ζευγαριού, του καθηγητή Μιλτιάδη Μουτάφη και της Παρασκευής Γκέζου στις 26 Φεβρουαρίου 2009 στο Χαλάνδρι απο τον 36χρονο μπράβο Χρήστο Ρήγα που ανέλαβε να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου. Ο Χρήστος Ρήγας ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2010 και είναι ιδιοκτήτης καφενείου-μπαρ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα.Οι χρυσαυγίτες είναι αυτοί που κάνουν επιθέσεις σε απεργούς, μετανάστες και φοιτητές αποτελώντας το μακρύ χέρι του παρακράτους. Να μην τους δώσουμε κανένα χώρο στις πόλεις και στα χωριά μας.

Αδέρφια, σαν θα πάτε στης Βιάννου τα χωριά,

Μνήματα μην πατάτε, μην πάρουνε φωθιά.

Μια μέρα του Σεπτέμβρη που ʽλαμπε ο ουρανός

Εις τα χωριά της Βιάννου ήτανε σκοτεινός.

Οι βάρβαροι επήγαν και βάλανε φωθιά,

Σύμη, Κεφαλοβρύσι, Πεύκο και Κρεββατά.

Αυτή η συμμορία κατεβαίνει στις εκλογές για να εκμεταλλευτεί το αίσθημα αγανάκτησης του κόσμου δίνοντας φτηνές υποσχέσεις. Επισκέπτεται πόλεις και χωριά στοχοποιώντας αλλοδαπούς αλλά και ντόπιους για τα προβλήματα του τόπου.Έχουμε χρέος σήμερα απέναντι στους παλαιότερους που αγωνίστηκαν για εμάς αλλά και στους επιζώντες των σφαγών να μην επιτρέψουμε ούτε σπιθαμή να βρωμίσουν με την παρουσία τους οι νεοναζί.Το χρωστάμε σε αυτούς που αντιστάθηκαν για την ελευθερία, στους εκτελεσθέντες και σε αυτούς που μαρτύρησαν με μεσαιωνικά βασανιστήρια για τον τόπο μας.

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

undefined

Μέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν Ναζιστικά.

Τέρμα αριστερά ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Σταύρος Καρεφυλλάκης

Αυτή η ναζιστική συμμορία έχει αυτές τις μέρες σκοπό να επισκεφτεί τα χωριά του Ηρακλείου προς άγρα ψήφων. Προσοχή, κανείς να μην ξεγελαστεί από την πατριωτική προβιά τους και πειστεί με τα κανιβαλικά συνθήματά τους.

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΓΚΕΣΤΑΜΠΙΤΩΝ ΣΟΥΜΠΕΡΙΤΩΝ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

-

Αναρχικοί – Αντιφασίστες στην Κρήτη

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ!!!!!!!!!!!!Όχι σαν εδώ που μένω,,που μόνο αέρα δεν τους κάνουνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή