Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Περί "ασθενειών"


Αποσύρεται τελικά η τροπολογία του αίσχους για τους μετανάστες από το νομοσχέδιο του υπουργείου μεταφορών, αλλά θα την ξαναφέρουν σε άλλο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που θα ψηφιστεί πιθανόν τη Μεγάλη Τρίτη. Μετά από το διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θοδωρή Δρίτσα οι οποίοι μίλησαν για εκπρόθεσμη πραξικοπηματική και αυθαίρετη κατάθεση της Τροπολογίας, μετά τις αντιδράσεις και του ΚΚΕ, οι ναζί υποχώρησαν προσωρινά.

Η Αριστερά (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ)αντέδρασαν στο ρατσισμό. Η προσωρινή αυτή επιτυχία, δείχνει γιατί θα πρέπει να ενισχυθεί η δύναμη της Αριστεράς στη Βουλή όχι μόνο του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλων κομμάτων, που είναι προς το παρόν εκτός κοινοβουλίου. Δείχνει ακόμα, πως η Αριστερά μπορεί σε κρίσιμα θέματα να αγωνιστεί ενωμένη και να πετύχει, ακόμα και αν η μάχη φαίνεται πολύ δύσκολη. Σκεφτείτε ότι πέτυχαν οι εκπρόσωποι της Αριστερής δύναμης τόσες νίκες σε μια Βουλή, που τα κόμματα του μνημονίου έχουν πολύ πάνω από τα 2/3 των εδρών! Τα συγχαρητήρια μου.

Ναζιστική Αφίσα περί "ασθενειών"

Επί της τροπολογίας τώρα: Η άποψη ότι συνάνθρωποί μας αποτελούν φορείς ασθενειών, είναι όχι μόνο ψεύτικη, αλλά επαναφέρει με τον πιο αδιάντροπο τρόπο την ρατσιστική ναζιστική αντίληψη. Σε μια ταινία που προβάλλονταν την εποχή του Χίτλερ στο φασιστικό Ράιχ, οι Εβραίοι παρομοιάζονταν με ποντίκια και κατηγορούνταν από τους ναζί σαν φορείς ασθενειών! Όταν λοιπόν ο αδιάβαστος και ο Λοβέρδος έκαναν τις σχετικές δηλώσεις, στην αρχή το πέρασα για κακόγουστη πρωταπριλιάτικη φάρσα. Κι όμως! Οι εθνικοσοσιαλιστές υπουργοί το είπαν αλήθεια. Να θυμίσω στο ΠΑΣΟΚ, ότι ο Κ. Καραμανλής είχε μιλήσει κάποτε περί «καθαρών» Ελλήνων. Μπορεί, να εννοούσε για τη διαφθορά της κυβέρνησης Σημίτη… Το ΠΑΣΟΚ όμως τότε, τον κατηγόρησε για ρατσισμό.

Η Διεθνής Αμνηστία στην ελληνική ιστοσελίδα, αναφέρει σε Δελτίο Τύπου: Αυτά τα άκρως ανησυχητικά μέτρα έχουν ως στόχο ειδικά τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, με βάση κριτήρια που εισάγουν διακρίσεις (Jezerca Tigani μέλος Διεθνούς Αμνηστίας).. Καταλήγει στη φράση : Πολλοί μετανάστες και αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα ζουν σε άθλιες συνθήκες λόγω του μη αποτελεσματικού συστήματος χορήγησης ασύλου της χώρας, ενώ οι συνθήκες κράτησης σε πολλά κέντρα μεταναστών ισοδυναμούν με απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση.

Δηλαδή ένας ολόκληρος λαός, γνωστός ως τώρα για τον τουρισμό και τη φιλοξενία του, διασύρεται σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των δοσίλογων καθαρμάτων. Το πλήγμα για το κύρος της χώρας είναι μεγάλο. Και για τον τουρισμό. Πολλοί ξένοι αποστρέφονται τέτοιες πρακτικές και θα προτιμήσουν άλλη χώρα. Άλλωστε, πάρα πολλοί είναι οι τουρίστες από χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Και σε πολλές πλούσιες χώρες, πχ ΗΠΑ, υπάρχουν πολίτες με διαφορετικό σχήμα ματιών, μαλλιών ή δέρματος. Πως θα αισθανθούν άραγε, οι έχοντες διαφορετική επιδερμίδα, αν μάθουν ότι θεωρούνται από το κράτος μας φορείς ασθενειών;

Η αντίληψη, ότι ένας άνθρωπος είναι άρρωστος μόνο και μόνο γιατί είναι ξένος, είναι η ουσία του ναζισμού και του ρατσισμού. Κάθε άνθρωπος, μπορεί να αρρωστήσει από οποιαδήποτε ασθένεια, σοβαρή ή όχι. Η έξαρση των ασθενειών οφείλεται τόσο σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, λχ το κρύο ευνοεί την εξάπλωση της γρίπης, όσο κυρίως, σε έλλειψη κράτους Πρόνοιας. Είναι αποδεδειγμένο, ότι σε περιόδους κρίσης, η πείνα και ασθένειες αυξάνονται. Οι περικοπές των δαπανών για την υγεία, είναι ο πραγματικός ένοχος για την έξαρση ασθενειών. Επίσης η έλλειψη φαρμάκων, υγειονομικής περίθαλψης, ιατρών, αλλά και η μείωση του προσωπικού καθαριότητας στους δήμους αυξάνουν τα περιστατικά ασθενειών. Για τις αρρώστιες του σώματος λοιπόν, φταίει η αρρώστια της οικονομίας. Το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο προσφέρει υγεία μόνο στους έχοντες χρήματα και όχι σε όλους.

Ξέρετε ποιες είναι οι χειρότερες λοιμώξεις; Οι ενδονοσοκομειακές. Αυτές που παρουσιάζονται στα χειρουργεία και τα ράντζα των Νοσοκομείων. Γι αυτές δε φταίνε οι μετανάστες αλλά ο Λοβέρδος. Όταν αφήνεις τα Νοσοκομεία της χώρας, χωρίς φάρμακα, γάζες, οινόπνευμα, απορρυπαντικά και χωρίς προσωπικό, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Αυτό γιατί δεν το λένε; Γιατί δε λένε ακόμα, πως με τα μαϊμού φάρμακα, η υγεία των ασθενών διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο. Φανταστείτε πως κάθε φόρα που θα αρρωσταίνει ο ασθενής, θα του χορηγούν το φθηνότερο παρασκεύασμα, που όμως κάθε φορά θα είναι διαφορετικό, αφού οι τιμές αλλάζουν σχεδόν καθημερινά! Μπάχαλο δηλαδή.

Οι υπουργοί της χρυσής αυγής, λένε ότι οι μετανάστες «μυρίζουν». Το δικό σας κεφάλι Χρυσαυγίδη και Λοβάρδε αναδύει μια φυσική μυρωδιά βόθρου. Πως ξέρετε ότι οι μετανάστες είναι άρρωστοι. Τους εξετάσατε όλους; Η μπόχα της σαπίλας, της διαφθοράς δεν σας πειράζει; Αντί να δώσουν άσυλο και να προσφέρουν τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή ζωή, παίρνουν τα ευρώ από την ΕΕ και κατηγορούν τα θύματα της πολιτικής τους. Θα έλεγα και άλλα, αλλά είναι ώρα των έργων, όχι των λόγων.

Έλληνα πρόσεχε! Εκτός από τους ξένους, οι διωγμοί θα έρθουν και σε σένα. Πως νομίζεις ότι θα είσαι, αν βρεθείς στο δρόμο, λόγω αδυναμίας πληρωμής των χαρατσιών; Όταν θα σε απολύσουν και θα σε αναγκάσουν να ψάξεις στα απορρίμματα, θα μοσχοβολάς; Όταν με το μισθό σου, θα πρέπει να επιλέξεις ή το νερό ή το φως, γιατί δε θα μπορείς να τα πληρώσεις και τα δύο τι θα κάνεις; Ποιόν θα κατηγορείς τότε;

Σκέψου που το πάνε. Κάνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, πογκρόμ στους άπορους, κατηγορούν όλους τους άλλους, απαγορεύουν τις απεργίες, οργανώνουν (ανεπιτυχώς ως τώρα) παρακρατικούς. Πρόσθεσε τις πορείες στο πεζοδρόμιο, την προπαγάνδα, τα χαράτσια, τη βία, τους πλειστηριασμούς, τη φτώχια, την ακρίβεια, την ανεργία…

Μην περιμένεις εκλογές. Άλλο να περιμένεις. Εκτός αν αγωνιστείς τώρα. Μαζί με όλους τους φτωχούς συνανθρώπους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου