Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

"Πέθαναν βοηθώντας συνανθρώπους τους. Είμαστε υπερήφανοι"

"Πέθαναν βοηθώντας συνανθρώπους τους. Είμαστε υπερήφανοι"


Δύο μετανάστες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να σώσουν δύο Έλληνες, όταν οι άλλοι κοιτούσαν. Η τραγωδία στο Κρυονέρι μέσα από τα μάτια Πακιστανών συγγενών. Διαβάστε τι δήλωσαν

Το αμάξι με το ηλικιωμένο ζευγάρι έχασε την αριστερή στροφή, καβάλησε το ανάχωμα, σφηνώθηκε στις ράγες. Οι φωνές τους τράβηξαν τον γύρω κόσμο. Τέσσερις από τους 30 προσπάθησαν να βοηθήσουν.

Έφεραν στα ίσια το αμάξι, έσπασαν το τζάμι, αλλά δεν είδαν το τρένο. Ούτε προφανώς το άκουσαν. Δεν σφύριξε εκείνη την ημέρα. Στο πέρασμά του παρέσυρε το ηλικιωμένο ζευγάρι και δύο από αυτούς. Μετανάστες από το Πακιστάν.

Η είδηση για το δυστύχημα της περασμένης Παρασκευής στο Κρυονέρι Αττικής και για την εθνικότητα των 2 νεαρών που θυσιάστηκαν, προσπαθώντας να βοηθήσουν δύο Έλληνες έκανε το γύρο του κόσμου.

Συνέβη άλλωστε, σε μία περίοδο που έχει κορυφωθεί ο δημόσιος διάλογος για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.

Στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", έχουν μείνει δύο πλαστικά καπάκια από ζάντες, το παπούτσι ενός νεκρού και ένα σημείωμα "Σας ευχαριστούμε που αλλάξατε τη ζωή μας".,

Εκεί γονατίζει και κλαίει κάθε μέρα ο Αχμάντ, ένας από τους που γλίτωσαν. Ο Μασούντ ήταν ο άλλος. "Τουλάχιστον 30 άτομα βρίσκονταν εκεί. Έλληνες και μετανάστες", λένε αυτόπτες μάρτυρες, αλλά δεν "βοηθούσε κανείς".

Άδικο τέλος για τα δύο αδέρφια στις ράγες του τρένου

Ο Χομαγιούντ Ανγουάρ βρέθηκε στο τρένο και το αυτοκίνητο. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει στη θέα αμαξοστοιχίας, απλά σήκωσε ψηλά τα χέρια. Είχε έρθει στην Ελλάδα το 2009, προκειμένου να πιάσει δουλειά και να βοηθήσει τους γονείς του. Η μεταφορά του κόστισε 7.500 ευρώ. Ένα ταξίδι 15 ημερών.

Ο θείος του Κάσερ τον πήρε υπό την προστασία του. Του είχε πει να μην κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας, για να μην τον συλλάβουν χωρίς χαρτιά και τον απελάσουν. Το τελευταίο διάστημα μάθαινε ελληνικό στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσιάς και εργάζονταν σε ξυλάδικο.

Ο Βακάρ Αχμέντ, το δεύτερο άτυχο θύμα, ζούσε στην Ελλάδα για οκτώ χρόνια και εργάζονταν ως κηπουρός. Εκείνος είχε ειδοποιήσει τα 4 παιδιά. "Αφήστε τη δουλειά, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα", είπε. Με το που έφτασε στο σημείο βρήκε το πράσινο Rover στις ράγες, με τους δύο Έλληνες εγκλωβισμένους μέσα.

Ο Αχμέντ έσπασε το παράθυρο με γκασμά και προσπάθησε να βγάλει τον οδηγό από μέσα. Ήταν ο μόνος που δεν πέθανε ακαριαία μετά τη σύγκρουση. Αυτόπτες μάρτυρες τον θυμούνται να φωνάζει βοήθεια από τα συντρίμμια.

Αργότερα υπέκυψε. Τα νέα έφτασαν εκείνη την ημέρα στα σπίτια των νεκρών στο Πακιστάν μέσα σε 10 λεπτά. Εκεί θα βρίσκονται και οι σοροί τους.

Ο θείος του Ανγουάρ θα συνοδεύσει τους νεκρούς σε ένα ταξίδι 30 ωρών. "Είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας πέθαναν, βοηθώντας".

ΑΠΟ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να αναπαυτεί η ψυχή τους...Και ακόμη, μακάρι να είχαν όλοι οι άλλοι άνθρωποι το κουράγιο και το θάρρος αυτών των δύο παιδιών από το Πακιστάν, που, συν τοις άλλοις, προσπάθησαν να βοηθήσουν ανθρώπους από μια χώρα οι πλίτες της οποίας στρέφονται πολλές φορές εναντίον τους...Αυτό θα πει ανθρωπιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή