Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Για την πορεία-παρέμβαση στον Πειραιά το Σάββατο 21 Απρίλη

undefined

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι (αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, αυτόνομοι, αντιφασίστες, ακηδεμόνευτοι αγωνιστές) πορευτήκαμε το πρωί του Σαββάτου 21 Απρίλη σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά σε συνέχεια των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται στον άξονα των περιοχών του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με κορυφαία στιγμή την καλεσμένη αντιφασιστική πορεία σε Κορυδαλλό και Νίκαια το Σάββατο 7 Απρίλη, που πλαισιώθηκε από 600 και πλέον διαδηλωτές.

Στην πορεία στον Πειραιά, ξεκινήσαμε από τον ηλεκτρικό σταθμό προς την Αγ. Τριάδα, περάσαμε από την αγορά του Πειραιά, μπήκαμε στην Εθνικής Αντιστάσεως, ανεβήκαμε την Ελευθερίου Βενιζέλου, στρίψαμε στην Ηρώων Πολυτεχνείου, περάσαμε μπροστά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, φτάσαμε στην πλατεία Κοραή, στρίψαμε δεξιά στην Βασ. Γεωργίου και καταλήξαμε ξανά στον σταθμό του ηλεκτρικού.

Για μια ώρα η υποτονική ατμόσφαιρα δονήθηκε από τα αντικρατικά, αντικαπιταλιστικά, αντιρατσιστικά, αντιεθνικιστικά και αντιφασιστικά συνθήματά μας. Μοιράστηκαν περισσότερα από 2000 κείμενα, πετάχτηκαν 16000 τρικάκια (φεϊγ βολάν) και γράφτηκαν συνθήματα και στένσιλ σε υποκαταστήματα τραπεζών και μαυραγορίτικα καταστήματα «αγοράζω χρυσό». Το κεντρικό πανό της διαδήλωσης και το κείμενο που μοιραζόταν ήταν αυτά των προηγούμενων δράσεων (βλ. προηγούμενες καταχωρήσεις στο blog μας). Λόγω όμως της ημέρας (μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος της 21ης Απρίλη) και των επικείμενων εκλογών υπήρχαν επίσης ένα σχετικό πλαϊνό πανό και ένα τρικάκι που έγραφαν: ΟΥΤΕ ΤΑΝΚΣ ΟΥΤΕ ΚΑΛΠΕΣ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας. Σύγκρουση με κράτος-αφεντικά-φασίστες.

  • ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΣΤΥΛΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ
  • ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ
  • ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

http://anarxiko-resalto.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου