Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Eνημέρωση από αυθόρμητη αντιφασιστική πορεία στη Λαμία

Αυτή την Παρασκευή στις 27 Απρίλη , ενημερωθήκαμε από γνωστούς και φιλικά άτομα πως τις απογευματινές ώρες στο κέντρο της πόλης , ολιγομελής ομάδα φασιστών (7 άτομα) της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής , πραγματοποίησε μοίρασμα προεκλογικού υλικού στο κέντρο της πόλης , με διακριτικά τους, δυο ελληνικές σημαίες και μία ακόμη με τον μαίανδρο.

‘Έχοντας ακόμη πρόσφατα τα γεγονότα της ματαίωσης ομιλίας μίσους του υποψηφίου τους στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης σχετικά με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, αλλά και τον ναζιστικό χαιρετισμό που πραγματοποίησε μέλος τους κατά την έξοδό τους από αυτό , θεωρήσαμε πώς για ακόμη μία φορά , θα έπρεπε να αντιδράσουμε άμεσα στην νέα αυτή τους εμφάνιση. Για τον λόγο αυτό , κατά τις έντεκα το βράδυ , δηλαδή μερικές ώρες μετά την εμφάνισή τους , πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη αντιφασιστική πορεία η οποία πλαισιώθηκε από 25 περίπου συντρόφους/φισσες και αντιφασίστες/τριες. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας με πληθώρα αντιφασιστικών συνθημάτων με δυνατό παλμό , διέσχισε τον παρακείμενο πεζόδρομο και διέσχισε κυκλικά την πλατεία Πάρκου όπου και πραγματοποιήθηκε ξήλωμα αφισών και σπάσιμο σημαίας του Λ.Α.Ο.Σ στο προεκλογικό περίπτερό του. Στην συνέχεια η πορεία συνέχισε στο κέντρο περνώντας από την πλατεία Λαού και ολοκληρώθηκε στην Ελευθερίας . Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκειά της πορείας μοιράστηκε και αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό υλικό ενώ κολλήθηκαν και αυτοκόλλητα όμοιας θεματικής.

Η παρουσία των μπάτσων καθ’ όλη την διάρκεια ήταν διακριτική μέχρι και ανύπαρκτη , κάτι όμως που δεν προμήνυε το τί θα ακολουθούσε. Κατά την συντεταγμένη αποχώρησή μας και το πέρασμα από την πλατεία Λαού , ΔΙΑΣ περικύκλωσαν την πλατεία χωρίς να προβούν σε παραπέρα ενέργειες , έχοντας όμως επιθετική συμπεριφορά . Σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης , αποχωρήσαμε από το μέρος, ανεβαίνοντας τα σκαλάκια πίσω από το άγαλμα του Βελουχιώτη. Αντί η κατάσταση να ηρεμήσει, ξεκίνησε ένα πρωτοφανές και αναίτιο για τα δεδομένα της πόλης κυνηγητό , από ΔΙΑΣ , ασφαλίτες και περιπολικά σε όλα τα γύρο στενά μέχρι το κάστρο, το οποίο και διήρκεσε πάνω από μία ώρα, πραγματοποιώντας προσαγωγές και εξακριβώσεις σε “περίεργους”. Τελικά όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Ας γίνει σαφές , πώς το όργιο καταστολής που εξαπέλυσαν εναντίων μας τα σκυλιά των αφεντικών ,αποτελεί μία ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησής μας, μα δεν κάμπτουν σε καμία περίπτωση το πάθος μας για τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό αγώνα και την κοινωνική απελευθέρωση, αντιθέτως το ενδυναμώνουν. Ας είναι και οι ίδιοι σίγουροι, πως η παραμικρή εμφάνιση των Νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας, όση ασυλία και να τους παρέχεται από δημάρχους και κρατικές αποφάσεις “νομιμοποίησης” τους, δεν θα γίνεται ανεκτή και δεν θα μένει αναπάντητη σε καμία περίπτωση. Ας ξέρουν τέλος πώς δεν είμαστε μόνοι σε αυτή μας την επιλογή…

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙZOYN

OYTE ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ , ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου