Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ

undefined


ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ 6 ΜΜ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Ο φασισμός ανά την πάροδο των χρόνων παρουσιάζεται ως μια ολοκληρωτική πολιτική ιδεολογία που σκοπό έχει, μέσω της επιβολής εξουσίας, την δημιουργία του έθνους ως την απόλυτη κοινωνική πραγματικότητα Η έννοια του φασισμού ως πολιτική ιδεολογία εφαρμόστηκε επίσημα για τους αστούς ιστορικούς πρώτη φορά με το καθεστώς του Μουσολίνι στην Ιταλία το 1922.Ο ουσιαστικός στόχος του φασισμού είναι η συσσώρευση δύναμης και κέρδους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εκμετάλλευσης - υποτίμησης του ατόμου ως κομμάτι της εργατικής τάξης και του απόλυτου εξουσιαστικού ελέγχου του του από την αστυνομία και τον στρατό. Ο ίδιος αυτός στόχος είναι κι εκείνος του σημερινού υπάρχοντος καπιταλιστικού συστήματος. Δημοκρατία και δικτατορίες είναι πολιτεύματα που απλά εναλλάσσονται μεταξύ τους ανάλογα με τις κοινωνικές καταστάσεις και στοχεύουν στα ίδια αποτελέσματα.

Η κατάργηση της κοινωνικής και ταξικής αντιπαλότητας στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό από την ταξική θέση του καθενός, μέσω της προβολής του έθνους, το οποίο ορίζεται βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας. Μ' αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα κράτος -ή μια κοινωνική πραγματικότητα- βασισμένη στην εθνική-θρησκευτική ενότητα και την κοινωνική στασιμότητα, προς όφελος των εξουσιαστικών δομών και της άρχουσας τάξης. Η κοινωνική αυτή σταθεροποίηση ενισχύει τον διάχυτο ρατσισμό, ο οποίος προωθείται από το κράτος με σκοπό την τρομοκρατία και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Ο ρατσιστικός εθνικιστικός λόγος, προβάλλεται από κάθε καθεστωτικό μέσο, ενώ παράλληλα ρατσιστικές παρακρατικές επιθέσεις συγκαλύπτονται και διαστρεβλώνονται από τα Μ.Μ.Ε. . Σε πολλές περιπτώσεις η άμεση συνεργασία του κράτους με φασιστικές ομάδες είναι απροκάλυπτη.

Η διαρκής προώθηση του ρατσισμού και του εθνικισμού από το κράτος έχει οδηγήσει σε πλήθος φασιστικών ενεργειών. Τους τελευταίους μήνες σε καθημερινό επίπεδο δυνάμεις ΜΑΤ μαζί με ασφαλίτες και μηχανές της ομάδας Δέλτα επιτίθενται στους μετανάστες μικροπωλητές έξω από την ΑΣΟΕΕ και την

Νομική. Τον Φεβρουάριο του 2009 πραγματοποιήθηκε επίθεση με χειροβομβίδα στο “Στέκι Μεταναστών” στην Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Τον Μάιο του 2011,με αφορμή την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη από μετανάστες, ξέσπασε παρατεταμένο ρατσιστικό πογκρόμ σε Κυψέλη, Βικτώρια και Ομόνοια, επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και τα γεγονότα αυτά κορυφώθηκαν με την δολοφονία μετανάστη από το Μπαγκλαντές στα Κάτω Πατήσια. Πέρα από τις επιθέσεις σε μετανάστες, οι φασιστικές αυτές επιθέσεις (σε συνεργασία πάντα με την αστυνομία) στοχοποίησαν και τις καταλήψεις “Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά” και “Βίλλα Αμαλίας”. Άλλες παρόμοιες επιθέσεις ήταν και η επίθεση με μολότοφ στην κατάληψη “Λέλα Καραγιάννη” τον Νοέμβρη του 2009,τα μαχαιρώματα συντρόφων από φασίστες στο στέκι “Αντίπνοια” τον Ιούνη του 2009 και την επίθεση 25 φασιστοειδών στην φυσικομαθηματική σχολή του ΕΚΠΑ τις 29 Μαρτίου του 2012 που οδήγησε σε τραυματισμό 4 φοιτητών.

Την Κυριακή 25 Μάρτη 2012 στην πλατεία Σημηριώτη στην Ν.Ιωνία, μετανάστες δέχτηκαν επίθεση από φασίστες. Κάποιος περαστικός στην προσπάθεια του να τους σταματήσει κάλεσε την αστυνομία του Α.Τ. Ν.Ιωνίας. Όταν κατέφθασαν οι αστυνομικοί ανέφεραν τους φασίστες ως “δικούς τους”, φόρεσαν χειροπέδες στα θύματα της επίθεσης και στον δρόμο μπάτσοι και φασιστές συνέχισαν να τους χτυπάνε από κοινού. Στο τμήμα όπου τους προσήγαγαν τους χτύπησαν ξανά, όπως κι έναν ακόμα μετανάστη που είχε προσέλθει στο τμήμα για τα έγγραφα του.

Ο φασισμός δεν αποτελεί ένα ξέχωρο πολιτικό σύστημα αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το υπάρχον καπιταλιστικό πλάνο. Η κοινωνική ειρήνη χτίζεται μέσα από την συναίνεση αντιμαχόμενων τάξεων. Από αυτήν την υποχώρηση και αδρανοποίηση του κοινωνικού χώρου, οι σκοποί των κρατιστών

επιτυγχάνονται χωρίς καμία πλέον αντίσταση. Ας δώσουμε τέλος στην ανοχή και την συγκάλυψη κάθε φασιστικής ενέργειας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Αντιφασίστριες – Αντιφασίστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου