Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Να φράξουμε το δρόμο στα φασιστικά τάγματα εφόδου! - Για τη σύλληψη των 3 Χρυσαυγιτών εμπρηστών και την επιτακτική ανάγκη για αντιφασιστικό αγώνα

Αναδημοσίευση από Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

Η σύλληψη των τριών χρυσαυγιτών στο Βόλο που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στην Τράπεζα Κύπρου τα ξημερώματα της Πέμπτης 28/03 καθώς και η σύλληψη των γονιών του ενός από τους τρεις, αποτελεί ακόμη μια σοβαρή προειδοποίηση για την απειλή του ναζισμού που σηκώνει κεφάλι. Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβρη του 2012 καταγράφηκε αντίστοιχο περιστατικό στο Βόλο. Τότε τρεις νεαροί Χρυσαυγίτες, προσπάθησαν να κάψουν με μολότοφ άτυπο μουσουλμανικό τζαμί. Και οι δυο υποθέσεις είναι σχεδόν πανομοιότυπες με δεκάδες άλλες πανελλαδικά. Η Χρυσή Αυγή μπορεί να λεει και πάλι ότι δήθεν δεν ξέρει τίποτα, ότι οι τρεις δεν είναι μέλη της. Τα ίδια έλεγε και το Νοέμβρη, τα ίδια λεει και κάθε φορά που μέλη και φίλοι της ναζιστικής αυτής οργάνωσης κάνουν επιθέσεις. Κανένας βέβαια δεν πιστεύει τα παραμύθια τους!

Κάθε δημοκρατικός πολίτης του Βόλου και κάθε δημοκρατική οργάνωση του μαζικού κινήματος, όλοι οφείλουν να δούνε τον κίνδυνο και να αφυπνιστούν!

Αυτό αφορά πρώτα από όλα τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους φοιτητές καθώς και οι τρεις συλληφθέντες είναι νέοι, ο ένας δε ανήλικος μαθητής λυκείου. Όλοι οφείλουν πλέον να γνωρίζουν ποιο στόχο έχουν οι Χρυσαυγίτες έξω από τα σχολεία.

Το περιστατικό δείχνει για άλλη μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία με εγκληματική δράση. Η ναζιστική ιδεολογία της κηρύσσει το μίσος και παρακινεί στη βία. Το ίδιο και η δράση και το «παράδειγμα» των ηγετικών της στελεχών. Όλα τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν ιστορικό βίαιων και συχνά δολοφονικών επιθέσεων (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Ανδρουτσόπουλος, Σκορδέλη και πολλοί άλλοι). Μόνο το τελευταίο εξάμηνο έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 72 ρατσιστικές – φασιστικές επιθέσεις με έναν νεκρό και 62 τραυματίες («Εξαμηνιαίο Ημερολόγιο φασιστικών επιθέσεων Σεπτέμβρη 2012 - Μάρτη 2013»,)

Είναι ακόμη σαφές ότι οι ναζιστές επιδιώκουν να φτιάξουν «τάγματα εφόδου» και στο Βόλο. Τα πρόσφατα περιστατικά όπως και τα γνωστά σε όλους στρατιωτικού τύπου γυμνάσια που κάνουν Χρυσαυγίτες στην παραλία των Αλυκών αποτελούν στοιχεία «εκπαίδευσης» των σύγχρονων «ταγμάτων εφόδου» στα πρότυπα των Χιτλερικών. Μετά την «εκπαίδευση» σε παραλίες, τζαμιά και τράπεζες αναμφίβολα θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν ανθρώπινους στόχους και στο Βόλο: μετανάστες εργάτες, πρόσφυγες, συνδικαλιστές, αριστερούς αγωνιστές, αναρχικούς, ομοφυλόφιλους κοκ. Για αυτό οι Χρυσαυγίτες του Βόλου εξοπλίζονται με σιδερογροθιές, ρόπαλα, πιστόλια και καραμπίνες τα οποία και βρέθηκαν στα σπίτια τους.

Επιπλέον η συγκεκριμένη απόπειρα εμπρησμού της Τράπεζας Κύπρου έχει αντικειμενικά παρακρατικό και προβοκατόρικο χαρακτήρα. Πόσο εύκολα και αβίαστα θα χρεώνονταν ο εμπρησμός - «μια επίθεση σε τράπεζα από κουκουλοφόρους με μολότοφ» - σε δυνάμεις της αριστεράς ή των αντιεξουσιαστών...Πόσο εύκολα διάφοροι θα μιλούσαν ξανά για τη θεωρία των δυο άκρων.

Όσο για την ανακοίνωση του ναζιστή βουλευτή Ηλιόπουλου και τη στάση της τοπικής Χρυσής Αυγής Βόλου το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η γελοιότητα και η υποκρισία τους ξεπερνάνε κάθε όριο. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι! Όσο και να το παίζετε «νόμιμο» κόμμα στα πλαίσια «του Συντάγματος», όσο και να το παίζετε φίλοι του λαού και αγωνιστές είστε και παραμένετε ναζί εγκληματίες, υμνητές του Χίτλερ, του Γκέμπελς, του Μεταξά και του δικτάτορα Παπαδόπουλου!

Η ανάγκη για να ένα μαζικό, ενωτικό και μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα με τη δραστήρια συμμετοχή του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, της νεολαίας, των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς αλλά και κάθε δημοκρατικού φορέα και πολίτη είναι πιο επιτακτική από ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου