Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κείμενο της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Πάρου για την αντιφασιστική διαδήλωση

Αν μπορούμε να περιγράψουμε την σημερινή συγκέντρωση με μια λέξη, αυτή θα ήταν ΘΡΙΑΜΒΟΣ!

Η μαζικότερη διαδήλωση που έχει γίνει στην Πάρο εδώ και χρόνια! Περισσότερα από 500 άτομα, νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές και πολλοί άλλοι, Έλληνες και ξένοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και είμαστε σίγουροι πως αυτή η συγκέντρωση του Παριανού λαού έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα εκεί που έπρεπε!
Μάλιστα στην πορεία που ακολούθησε είχαμε και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας  σε συνεργασία με τη χρυσή αυγή. Αλλά  ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…
Από νωρίς είχε στηθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, με τον δήμο να μαζεύει τα αυτοκίνητα από την πλατεία για να στήσουν ένα σκηνικό σύγκρουσης που ολοκλήρωσαν οι δυνάμεις  κατοχής που προκαλούσαν όσο μπορούσαν, προσπαθώντας να μας φοβίσουν. Δείτε ενδεικτικά εδώ ποιοι είναι. 
Δεν τα κατάφεραν όμως και η πιο μαζική συγκέντρωση στην πρόσφατη ιστορία της Πάρου έγινε γεγονός.
Στην γεμάτη από κόσμο πλατεία, διαβάστηκαν διάφορες ανακοινώσεις της πρωτοβουλίας  και όσων την στήριξαν, ενώ πολύ θερμό ήταν το κλίμα ανάμεσα μας αφού υπήρχε διάλογος με όλο τον κόσμο και ακούστηκαν τρομερές ιδέες που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η αυτή η συγκέντρωση είναι μόνο η αρχή.

Πιστοί στην αρχή μας για αμεσοδημοκρατικές αποφάσεις από τα κάτω, χωρίς αρχηγούς και ηγέτες, κάναμε μια μικρή συνέλευση για να δούμε τις προθέσεις του κόσμου. Εκεί είδαμε την πλειοψηφία των ανθρώπων, αυθόρμητα, να θέλει να γίνει πορεία στους δρόμους της πόλης, ξεπερνώντας τις αρχικές μας διαθέσεις. Έτσι ξεκίνησε μια πορεία στα στενά της πόλης που κατευθύνθηκε έξω από την ταβέρνα ¨Πάρος¨που γινόταν η φασιστοσυγκέντρωση. Εκεί φωνάχτηκαν συνθηματα ενάντια στο φασισμό. Πιστεύουμε ότι οι 30 εισαγόμενοι φασίστες και οι 10 ντόπιοι υποστηρικτές τους (απόδειξη), που παραβρέθηκαν στην ταβέρνα πήρανε το μήνυμα τους. Σε αυτό το σημείο μάλιστα, είδαμε την θρασυδειλία τους για ακόμα μια φορά. Μαζί με τα ΜΑΤ που είχαν φέρει από την Αθήνα σαν στρατό κατοχής για να τους προστατεύει, επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους χωρίς να δεχτούν καμία απολύτως πρόκληση από μέρους μας. Σε μια πορεία που αποτελούνταν από παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους έριξαν χημικά και ξύλο σε όσους βρίσκονταν μπροστά με αποτέλεσμα να υπάρξουν και δυο τραυματίες με χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι.

Πρέπει να καταγγείλουμε την δολοφονική στάση της αστυνομίας που σε αγαστή συμφωνία με τη φασιστική συμμορία επιτέθηκε απρόκλητα στη συγκέντρωση μας.

Πιστεύουμε ότι μετά από αυτό, κατάλαβε μέχρι και ο τελευταίος Παριανός ποιος  είναι ο ρόλος του κράτους και των παρακρατικών σχημάτων που σπέρνουν το μίσος και τον φόβο.
Μάλιστα το επόμενο πρωί που έφευγαν οι εισαγόμενοι από Αθήνα φασίστες μαζί με τον στρατό τους(ΜΑΤ) γιουχαρίστηκαν άσχημα από κόσμο που συγκεντρώθηκε στο λιμάνι.
Ο παριανός λαός έκανε μια ξεκάθαρη δήλωση:
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
Αυτή ήταν η πρώτη πράξη ενός έργου που τώρα ξεκινάει. Τώρα που βρεθήκαμε είναι ώρα για πράξεις.
Υ.Γ. προκαλούμε τους 10 ντόπιους χρυσαυγίτες, γιατί τόσοι παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση, να ανοίξουν τα μάτια τους και να δούνε ποιοι είναι αυτοί που στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου