Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τι συνέβη τη νύχτα του Σαββάτου 16.03.13 στο μακρύ στενό στο Ρέθυμνο

Τι συνέβη τη νύχτα του Σαββάτου 16.03.13 στο μακρύ στενό στο Ρέθυμνο

 Τη νύχτα του Σαββάτου 16.03 προς Κυριακή, αναγνωρίσαμε σε μπαρ ένα γνωστό φασίστα που περίπου πριν από 1,5 χρόνο είχε επιτεθεί μαζί με άλλους σε κάποιους από εμάς στην πλατεία Μικρασιατών, φωνάζοντας πως ήταν εθνικιστής και βρίζοντας τα άτομα που ήταν στον χώρο της πλατείας για την πολιτική τους δράση. Τότε, μάλιστα, το άτομο αυτό δεν είχε διστάσει να χτυπήσει . Όπως είδαμε στη συνέχεια, στην ίδια παρέα με το εν λόγω άτομο βρισκόταν ακόμη ένας γνωστός από φασιστικές επιθέσεις, εντός και εκτός πανεπιστημιακού χώρου.

Ακολούθησε σύγκρουση, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώσαμε ότι οι 2 συγκεκριμένοι, δυστυχώς, εκμεταλλεύτηκαν την ιδιότητά τους ως μέλη γνωστού συνδέσμου για να μαζέψουν κόσμο εναντίον μας και να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητές τους, φωνάζοντας, μάλιστα, ότι η σύγκρουση γινόταν για οπαδικούς λόγους, κάτι που φυσικά είναι ψέμα. Παρόλα αυτά, όταν χρειάστηκε, στο πλευρό μας βρέθηκαν πολλοί άλλοι αντιφασίστες και αντιφασίστριες, κάτι που αποδεικνύει και την αποφασιστικότητα του αντιφασιστικού κινήματος.

Γνωρίζουμε ότι αυτά τα 2 άτομα-και ίσως και άλλοι ομοϊδεάτες τους- θα προσπαθήσουν να δώσουν σε αυτή τη σύγκρουση χαρακτηριστικά οπαδικής διαφοράς ή προσωπικής και για το λόγο αυτό νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ότι η διαφορά μας είναι με τους φασίστες και το φασισμό και όχι με τα μέλη κάποιου συνδέσμου. Η διαφορά μας με τους 2 συγκεκριμένους, όπως και με όσους ενστερνίζονται φασιστικές ιδέες και πρακτικές, είναι πολιτική και όχι προσωπική ή οτιδήποτε άλλο. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε πρόβλημα με καμία ομάδα ή με τους ανθρώπους που τις υποστηρίζουν. Όλοι εμείς, που οι από πάνω μας εκμεταλλεύονται και προσπαθούν να ορίσουν τις ζωές μας, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Όμως με τους εκμεταλλευτές και τους φασίστες μας χωρίζουν τα πάντα, γι’αυτό και οφείλουμε να τους τσακίζουμε.

Θεωρούμε ότι οι τραμπουκισμοί και οι επιθέσεις που έχουν κατά καιρούς δεχτεί και δέχονται μετανάστες, φοιτητές και ντόπιοι εξαιτίας της καταγωγής, της εμφάνισής τους ή της πολιτικής τους θέσης και δράσης από ομάδες ακροδεξιών, εθνικιστών και ατόμων που πρόσκεινται στη ΧΑ είναι απαράδεκτοι και δεν είναι ανεκτοί πια. Η έμπρακτη αντίσταση και άμυνα απέναντι σε τέτοια φαινόμενα είναι αυτονόητες για όσους αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στην πλευρά των εκμεταλλευόμενων, καθώς δεν πρόκειται για διαμάχη δύο άκρων, αλλά για τη σύγκρουση μεταξύ αυτών που επιλέγουν να αγωνιστούν για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την ελευθερία και αυτών που θέλουν να διαιωνίσουν την αδικία, την ανισότητα και την εκμετάλλευση.

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΕ Θ’ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

αντιφασίστες , αντιφασίστριες που μετείχαν στο συμβάν

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου