Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η «τυφλή» δικαιοσύνη και ο «αντισυστημικός» Κασιδιάρης

  Αθώο λόγω αμφιβολιών έκρινε το Εφετείο τον Η.Κασιδιάρη για την επίθεση σε βάρος του μεταπτυχιακού φοιτητή Κώστα Διαλυνά το 2007 στην Πoλυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

«..Η αθώωση ήρθε από το δικαστήριο μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας και αφού ο Πρόεδρός του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κ. Γιώργος Τσιμπέρης, κατέληξε στην κρίση πως η βασική μαρτυρία της πανεπιστημιακού κ. Μαρίας Βαβαγιάννη αποδυναμώθηκε αρκετά κατά την ακροαματική διαδικασία και ”γεννά” αμφιβολίες, αφού δεν μπορεί να απαντήσει, όπως είπε, σε ερωτήματα της απλής λογικής.» (protothema.gr 7-3-13)

Πραγματικά «τυφλή» η δικαιοσύνη….

Γιατί η απλή λογική λέει ότι όταν ένας αυτόπτης μάρτυρας, πανεπιστημιακή καθηγήτρια, δίνει έναν αριθμό αυτοκινήτου από το οποίο βγήκαν οπλισμένοι χρυσαυγίτες και το αυτοκίνητο ανήκει στον Κασιδιάρη, τότε δεν υπάρχουν «αναπάντητα ερωτήματα της απλής λογικής».

Αντίθετα «ερωτήματα» γεννιούνται όταν:

Οι πόρτες του δικαστηρίου άνοιξαν νωρίτερα από το κανονικό για να μπουν μέσα και να τις πιάσουν όλες οι Χρυσαυγίτες δημιουργώντας «κλίμα»

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου απευθύνεται φιλικά στον Κασιδιάρη και τον ενημερώνει για τα ωράρια της δίκης ώστε αν θέλει να φύγει και να ξανάρθει αργότερα για να μην κουράζεται…

Ο εισαγγελέας μέσα στη δίκη συνομιλεί με άσχετους Χρυσαυγίτες που του μεταφέρουν ….χαιρετισμούς για τη μητέρα του.

Οι Χρυσαυγίτες μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν στην αίθουσα του δικαστηρίου σε αντίθεση με τους αντιφασίστες που εμποδίστηκαν.

Όλη την ώρα επικεφαλείς των διμοιριών των ΜΑΤ χαζογέλαγαν και ψιλοκουβέντιαζαν φιλικά με τους Χρυσαυγίτες.

Το δικαστήριο ανεχόταν τον δικηγόρο του Κασιδιάρη Γ. Ηρειώτη που ρωτούσε τους μάρτυρες και το θύμα για τα πολιτικά τους φρονήματα, για το τι λένε για το Ιντιμίντια, αν είναι μέλη του Συνασπισμού, κοκ

«Αντισυστημικός»... ο φίλος των ΜΑΤατζήδων και των δικαστών

Ο Κασιδιάρης μετά την απόφαση δήλωσε δικαιωμένος και ότι τρίβει την απόφαση στα μούτρα των τσοντοκάναλων κτλ.

Όμως η ουσία είναι ότι αυτός ο «αντισυστημικός» μαζί με τα άλλα «αντισυστημικά» μέλη της Χ. Αυγής ήταν φιλαράκια με τους ΜΑΤατζήδες και τους δικαστές και ότι οι δικαστές του συστήματος που… τόσο πολεμά, τον αθώωσαν... λόγω «αμφιβολιών».

Το αντιφασιστικό κίνημα ασφαλώς δεν περιμένει από τα δικαστήρια να λύσουν το θέμα του φασισμού. Ούτε εμπιστεύεται την αστική δικαιοσύνη που έχει επί 34 χρόνια σε αχρηστία τον μοναδικό αντιρατσιστικό νόμο που υπάρχει – τον ν. 927/79.

Ο αγώνας κατά του φασισμού είναι πολιτικός και είναι τελικά αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά. Είναι αγώνας στην κοινωνία για να πείσουμε εκείνους που δηλητηριάζονται από το ρατσιστικό δηλητήριο των Ναζί.

Αλλά είναι και αγώνας για να προστατέψουμε όσους δέχονται τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό σημαίνει ότι παλεύουμε και πιέζουμε για να υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για τους Ναζί με κάθε ευκαιρία. Στο θέμα του Κασιδιάρη αυτό δεν έγινε. Χάθηκε έτσι μια σημαντική δυνατότητα γιατί έμεινε επί 6 χρόνια αναξιοποίητο, χωρίς δημοσιότητα και χωρίς εκστρατεία.

Για μια ακόμη φορά στη δίκη του Κασιδιάρη το ΚΚΕ ήταν απών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε περιορισμένη κινητοποίηση. Ήταν μεν παρών με 3 βουλευτές, αλλά έξω από την αίθουσα, και χωρίς ουσιαστική κινητοποίηση την ίδια ώρα που οι Χρυσαυγίτες βουλευτές έκαναν επίδειξη δύναμης μέσα και έξω από το δικαστήριο.

Η επόμενη δίκη του Κασιδιάρη.

Τώρα είναι μπροστά το θέμα του ξυλοδαρμού της Λ. Κανέλη από τον Κασιδιάρη ζωντανά τον περασμένο Ιούνη στην τηλεοπτική εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Και την ερχόμενη Τετάρτη συζητιέται στη Βουλή η άρση ασυλίας του για αυτή την υπόθεση. Το θέμα αυτό δεν σηκώνει «αμφιβολίες» καθώς υπήρξαν εκατομμύρια αυτόπτες μάρτυρες. Να δούμε τι θα πει η «τυφλή» δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς – φίλοι των Χρυσαυγιτών.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Κοίτα που χάθηκε μια λαμπρή ευκαιρία!!! Την ώρα που ήταν όλοι οι χρυσαυγίτες στην αίθουσα της δίκης μαζεμένοι, ήταν μεγάλη ευκαιρία να κλείδωνε κάποιος πόρτες και παράθυρα και και με παροχή αερίου να τους εξόντωνε ομαδικά όπως έκανε και ο εμπνευστής τους ο Χίτλερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή