Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κούνδουρος: Πόρνη η Χρυσή Αυγή

Για την Χρυσή Αυγή, τους Παλαιστίνιους και τους Έλληνες μίλησε ο Νίκος Κούνδουρος σε συνέντευξη που έδωσε σε Κυριακάτικη εφημερίδα. «Τι μένει; Αυτή η πόρνη η Χρυσή Αυγή. Αυτοί οι άθλιοι αλήτες που μπήκαν στην Βουλή… με την ευλογία και την ψήφο των Ελλήνων. Ποιοί; Οι φασίστες, οι ναζί. Και όμως, είναι στη Βουλή. Και όμως, δέρνουν. Και όμως, ελέγχουν την εξουσία». Αυτό απάντησε ο γνωστός σκηνοθέτης στο Βήμα της Κυριακής όταν ρωτήθηκε αν τον εμπνέει κάποια από τα πρόσωπα της σημερινής πολιτικής σκηνής.Αφορμή για την συνέντευξη ήταν η τελευταία του ταινία με τίτλο «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη» που είναι, κατά τον σκηνοθέτη, «εμπνευσμένη από τη γνωστή ιστορία του φόνου των εννέα άοπλων Τούρκων στο πλοίο Μαρμαρά».

Αν και η δήλωσή του που κάνει το ήδη το γύρο του διαδικτύου είναι αυτή που θέλει τους έλληνες να μην έχουν πεινάσει αρκετά «Η πείνα σπρώχνει τους λαούς στο δρόμο, αλλά από ό,τι φαίνεται οι Έλληνες δεν έχουν πεινάσει αρκετά. Τραγικό να το λέω, αλλά έτσι είναι. Δεν πείνασαν αρκετά, δεν θύμωσαν, δεν αγρίεψαν.Κάθονται ήρεμα και αγωνίζονται για μια δήθεν ελευθερία. Μα αυτή την ελευθερία την έχουμε ήδη. Απολύονται 800 που δεν είναι 800 αλλά 800 επί 3 ή επί 4, γιατί έχουν οικογένεια, παιδιά, μια ζωή που πολλαπλασιάζεται. Κι όμως σωπαίνουν. Ο λαός που κατεβαίνει διαμαρτυρόμενος, είναι πολύ χαλαρός, πολύ μικρός, οι επαναστάσεις, θέλουν νούμερα επικίνδυνα».

Ενώ στην συνέχεια προτρέπει τους Έλληνες να συνασπιστούν σε μεγάλα κύματα και τεράστιες ομάδες «Αν δεν συνασπιστεί ο λαός σε τεράστιες ομάδες, θα έχουμε αυτή τη μιζέρια, αυτό το τίποτα. Οι Έλληνες δεν απαιτούν και δεν τρομάζουν την εξουσία. Η εξουσία κοιτάζει και ο λαός το ίδιο. Αυτή την ώρα περιμένουμε όλοι. Και τι βγαίνει; (…) Η ανατριχιαστική τρόικα αποφασίζει σε μια εξαρτημένη ελληνική δημοκρατία. Είμαστε ένας λαός εξαρτημένος».

Πηγη:http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου