Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Ζωγράφου: καθηγήτρια διώκεται επειδή κρατούσε αντιφασιστικό φυλλάδιο

Στου Ζωγράφου στο 5ο λύκειο έγινε αναφορά από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εις βάρος καθηγητρίας που μπήκε στο σχολείο κρατώντας αντιφασιστικό φυλλάδιο το οποίο μοιραζόταν από αντιφασίστες έξω από το σχολείο.
Η ΣΤ' ΕΛΜΕ  για τον λόγο αυτό εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση
ΣΤ’ ΕΛΜΕ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφοι,
 τα πράγματα δεν είναι απλώς άσχημα, είναι πλέον επικίνδυνα!!
Με ανώνυμη καταγγελία κάποιου σύγχρονου κουκουλοφόρου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης κος Σαββαϊδης διέταξε προκαταρτική εξέταση κατά συναδέλφου στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου και καλούνται καθηγητές ως μάρτυρες!!
Είναι φανερό ότι έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Επιστρέφουμε ολοταχώς σε εποχές που πιστεύαμε ότι δεν θα επέστρεφαν ποτέ.
Δυστυχώς όμως επειδή τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και την παιδαγωγική μας ελευθερία δεν τα υπερασπιστήκαμε αποφασιστικά και τα θεωρήσαμε δεδομένα, ο αυταρχισμός εντείνεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Το νέο πειθαρχικό δίκαιο και η αξιολόγηση χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση και φίμωση των εκπαιδευτικών.  Η οποιαδήποτε διαδικασία ΕΔΕ μπορεί πλέον να οδηγήσει ακόμη και στην απόλυση.
Στην κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και τα μεσαία στελέχη της εκπαίδευσης, από διευθυντές Διεύθυνσης μέχρι και κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) διευθυντές σχολείων, προσπαθούν να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς και να τους μετατρέψουν σε πειθήνια και υποταγμένα όργανά τους.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές που στόχο έχουν τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
-  Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη της συναδέλφου.
-  Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο παιδαγωγικά ελεύθερο που οι μαθητές θα διαπαιδαγωγούνται στα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

1 σχόλιο:

  1. Ο Γαρουνιάτης την έκανε τη δουλειά. Μην αμφιβάλετε γι αυτό. Οι παλιοί του μαθηματικού θυμηθείτε γιατί τον διέγραψαν από το σύλλογο των φοιτητών του μαθηματικού. ένας θλιβερός ανθρωπάκοσ είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή