Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Έρευνα για το σοκαριστικό βίντεο της Χρυσής Αυγής

Σοκ προκαλούν τα πλάνα από ντοκιμαντέρ του Έλληνα κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση που ακολουθούσε πέρυσι το καλοκαίρι επί ένα μήνα μέλη της Χρυσής Αυγής και τα οποία προβλήθηκαν στο βραδινό δελτίο της Τρίτης από το βρετανικό κανάλι Channel 4. Σημειώνεται πως το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής παρέδωσε το υλικό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Π. Φάκου, η οποία με τη σειρά της διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Ασφάλεια.

Στις εικόνες εμφανίζεται ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών Αλέξανδρος Πλωμαρίτης να καταφέρεται χυδαία κατά των αλλοδαπών υποστηρίζοντας ότι «για την οικονομική κρίση ευθύνονται οι λαθρομετανάστες». Μιλάει για «3 εκατομμύρια χαραμοφάηδες, που μας πίνουν το νερό, μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα τον δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν». Μεταξύ, άλλων χρησιμοποιεί για τους μετανάστες χαρακτηρισμούς, όπως «πρωτόγονοι», «υπάνθρωποι» και «μιάσματα».



«Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους» δηλώνει μεταξύ άλλων φωνή που προέρχεται από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας γέλιο στον Αλέξανδρο Πλωμαρίτη ο οποίος δίνει συνέχεια λέγοντας ότι οι μετανάστες «μπορούν να γίνουν σαπούνια, αλλά όχι για ανθρώπους παρά μόνο για αμάξια ή πεζοδρόμια, επειδή αυτοί είναι χημικοί και μπορεί να βγάλουμε καμιά καντήλα». Συνεχίζει το ναζιστικό παραλήρημα λέγοντας ότι «το δέρμα των παράνομων μεταναστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λαμπατέρ και τα μαλλιά τους για μπεγλέρια». «Αν είναι μελαψοί θα τους ασπρίσουμε πρώτα και μετά θα τους ασπρίσουμε στις κλοτσιές» αναφέρει σε άλλο σημείο.

Από την πλευρά του, ο κινηματογραφιστής Κωνσταντίνος Γεωργούσης δήλωσε στο δελτίο του βρετανικού καναλιού ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συνάντησε και του επέτρεψαν να τους κινηματογραφήσει ήταν πολύ περήφανοι για τη δημόσια έκθεση της δράσης τους.

«Ήμουν τρομοκρατημένος, που τα μέλη του κόμματος εξέφραζαν με περηφάνια τις ακραίες ιδέες τους και μάλιστα δημόσια. Με σόκαρε η εχθρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους μετανάστες στο δρόμο» τονίζει.



Χαρακτηρίζει δε, τη Χρυσή Αυγή διαφορετικό από άλλα ακροδεξιά ή φασιστικά κόμματα. Τονίζει πως πρόκειται ξεκάθαρα νεοναζιστικό ή ναζιστικό κόμμα, αφού ασπάζεται τις εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες του Χίτλερ. Τέλος, υποστηρίζει ότι πολλοί από τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, αγνοούν τι είναι ο εθνικοσοσιαλισμός και εντυπωσιάζονται από την επίδειξη δύναμης και το θέαμα που προσφέρει η Χρυσή Αυγή.

Το Channel4 φιλοξενεί και δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι απόψεις που ακούγονται στο βίντεο, δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. «Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα ανησυχούν για τον αριθμό των μεταναστών στη χώρα, από την άλλη όμως η Χρυσή Αυγή είναι ντροπή για την κοινωνία και τη δημοκρατία μας» λέει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης, τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία δέχθηκε μεγάλη πίεση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να στραφούν στη Χρυσή Αυγή.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κάνει λόγο για κατασκευασμένο βίντεο, με πλάνα που τραβήχτηκαν χωρίς να το γνωρίζουν οι συμμετέχοντες. Μάλιστα μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι υποστήριξε πως έκαναν πλάκα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου