Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

«Καταγγέλλω τον Χρυσαυγίτη Θοδωρή Χλωρίδη»

Ονομάζομαι Φοίβος- Σταύρος Μακρίδης. Συμμετέχω ενεργά στο αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, όπου και ζω. Πιο συγκεκριμένα, στη συντακτική ομάδα του Antinazi Zonei, στην Αντιφασιστική Επιτροπή της γειτονιάς μου στην περιοχή Φάληρο- Αγ. Τριάδα- Ευζώνωνii και στην Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύηςiii. Επίσης, είμαι μέλος στη Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση «Ξεκίνημα»iv.

Αφού συμπλήρωσα το πολιτικό μου βιογραφικό, θέλω να καταγγείλω τον Θοδωρή Χλωρίδη, βασικό μέλος της Χρυσής Αυγής Γιαννιτσών (ή όπως υπογράφει «πυρεηνάρχης») κι υποψήφιος στην Κοζάνη στις τελευταίες εκλογές.

Στις 28/2/13, ώρα 06:04πμ, ο Θοδωρής Χλωρίδης σε δημόσια ανάρτησή του σε σελίδα στο facebook με το όνομα «Ταλιμπανική όλοι οι κοπρίτες μαζεμένοι εκεί» δημοσιεύει το προφίλ μου, τα στοιχεία και τη φωτογραφία μου από το facebook με το εξής σχόλιο:

«Ενας από τους διαχειριστές της σελίδας "Αντιφασιστικό Μέτωπο Γιαννιτσών". Είναι από Έδεσσα,μένει Θες/νίκη και είναι καθηγητής σε γυμνάσιο της Καλαμαριάς.Στρατολογεί μαθητές σε ομάδες αναρχικών με δόλωμα χασίς.Μπαινοβγαίνει στην κατάληψη ΥΦΑΝΕΤ,στην Άνω Τούμπα»v.


undefined




Η μοναδική αλήθεια στα παραπάνω είναι ότι είμαι απ’ την Έδεσσα κι ότι μένω στη Θεσσαλονίκη. Αυτά και μόνο αυτά. Ούτε διαχειριστής στο «Αντιφασιστικό Μέτωπο Γιαννιτσών» είμαι. Ούτε «χασίς» μοιράζω σε παιδιά, ούτε σε Γυμνάσιο της Καλαμαριάς δουλεύω. Ούτε καν εργάζομαι ως καθηγητής! Όσον αφορά την κατάληψη «Υφανέτ» (περα το ότι βρίσκεται στην Κάτω Τούμπα, κι όχι στην Άνω) τυχαίνει να μην έχω πάει ποτέ μέχρι τώρα.

Κάτι τέτοια παραδείγματα δείχνουν και τον τρόπο που οι χρυσαυγίτες παραπληροφορούν τον κόσμο. Παίρνουν δύο αληθή στοιχεία, που φαίνονται κι απ’ το facebook, και συμπληρώνουν με τη φαντασία τους ένα σωρό ψέματα! Η βεβαιότητα κι η «αποκάλυψη» που κάνει ο Θοδωρής Χλωρίδης μπορεί να σε προβληματίσει. Αλήθεια, αν αυτό το διάβαζε ένας ανυποψίαστος γονέας, που το παιδί του είναι σε Γυμνάσιο της Καλαμαριάς, δε θα ανησυχούσε; Ή ακόμα ένας θείος; Ένας φίλος; Η λάσπη των φασιστών όταν πέφτει με τους κουβάδες, θα επηρεάσει κάποιον κόσμο. Κι από λάσπη οι φασίστες, άλλο τίποτα!

Όμως, παρότι ο Θοδωρής Χλωρίδης με συκοφαντεί και με στοχοποιεί, ο πραγματικός του στόχος είναι το ίδιο το Αντιφασιστικό Μέτωπο Γιαννιτσών (ΑΜΓ).

Αυτή τη στιγμή η Χρυσή Αυγή έχει πυρήνα σ’ ένα χωριό κοντά στα Γιαννιτσά, την Κρύα Βρύση. Στα Γιαννιτσά όχι μόνο δεν έχουν πατήσει το πόδι τους, αλλά έχει κάνει μια δυναμική εμφάνιση το ΑΜΓ. Οργάνωσε μια μαζική εκδήλωση (πάνω από 150 άτομα) με τον καθηγητή της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, ΓιώργοΤσιάκαλοvi. Κάνει παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία. Και πρόσφατα συμμετείχε με πανό στην πορεία 2000 κατοίκων ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείο Γιαννιτσών. Αυτά για τον Χλωρίδη και τη Χρυσή Αυγή είναι απανωτές ήττες!

Θέλοντας, λοιπόν, ο Χλωρίδης να μειώσει τη δράση του ΑΜΓ προσπαθεί να πείσει (τους υποστηρικτές του, την ηγεσία του ή και τον ίδιο του τον εαυτό) ότι το ΑΜΓ… δεν υπάρχει! Έξι λεπτά πριν με στοχοποιήσει ανέβασε ένα μήνυμα στο οποίο είχε το link από τη σελίδα στο facebook του ΑΜΓ κι έγραφε:
«348 μέλη, τα 4 από Γιαννιτσά. Και μετά απορούμε γιατί δεν μπορούμε να τους βρούμε...»vii.

undefined




Μέλη του ΑΜΓ έχουν εμφανιστεί στο pella tv, ήταν στην πορεία για το νοσοκομείο (επαναλαμβάνουμε με πανό), κάνουν δημόσιες και μαζικές παρεμβάσεις κι εκδηλώσεις. Άρα ο Χλωρίδης ή ψάχνει και... δεν μπορεί να τους βρει, ή προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι το ΑΜΓ είναι ανύπαρκτο! Και στο καπάκι, ακολούθησε η δημοσίευση των στοιχείων μου.

undefined



Γιατί στοχοποιεί εμένα;



Γιατί εμένα, λοιπόν, κι όχι κάποιον άλλον; Η απάντηση είναι απλή. Όταν έγινε η πρώτη μαζική εκδήλωση με τον Τσιάκαλο στις 3/2, εγώ μαζί με τη συντρόφισσα Μαρία Παπαδοπούλου, ήμασταν εκεί κι ύστερα γράψαμε ένα ρεπορτάζ για το Antinazi Zone. Το ρεπορτάζ αναδημοσιεύθηκε κι από διάφορα τοπικά site.



Όπως καταλαβαίνετε, το να ψάξει κανείς στο ίντερνετ το όνομα «Μαρία Παπαδοπούλου» δε θα τον βοηθήσει να καταλάβει πολλά πράγματα… Ψάχνοντας το δικό μου όνομα, βρήκε το προφίλ μου στο facebook, είδε ότι είμαι από την Έδεσσα, ότι μένω στη Θεσσαλονίκη, κι ιδού η «απόδειξη» ότι το ΑΜΓ είναι μια φούσκα, χωρίς κόσμο από τα Γιαννιτσά, με ανθρώπους που μοιράζουν ναρκωτικά σε μικρά παιδιά…

Ο Θοδωρής Χλωρίδης με συκοφαντεί, με στόχο να μειώσει τη δυναμική του ΑΜΓ. Όμως, όταν μιλάμε για στοχοποίηση από τους φασίστες, είναι ένας σοβαρός κίνδυνος. Μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής όταν στοχοποιούν, μπορεί και να σκοτώσουν!



Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η δολοφονία στα Πετράλωνα του Σαχτζάτ Λουκμάν, ενός 27χρονου Πακιστανού, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Δύο άτομα τον δολοφόνησαν κι η αστυνομία βρήκε στο σπίτι τους όπλα και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες είχαν το θράσος να πουν ότι σκότωσαν τον 27χρονο Πακιστανό, γιατί μπήκε μπροστά τους με το ποδήλατό του!


Καμία πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη


Αν οι ναζί της Χρυσής Αυγής νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν, είναι γελασμένοι! Αν νομίζουν ότι θα τους φοβηθούμε, ζούνε σε άλλον πλανήτη! Το αντιφασιστικό κίνημα δε θα αφήσει τους φασίστες να σπιλώνουν και να τρομοκρατούν όσους παλεύουν να την ξεσκεπάσουν. Έχουμε χρέος στην Ανθρωπότητα- που έχει αμέτρητα θύματα από τη ναζιστική θηριωδία- να μην αφήσουμε τους φασίστες στην ησυχία τους.

Εμείς δε θα απαντήσουμε με τους όρους που θέλει ο Χλωρίδης. Δε θα πούμε ψέματα γι’ αυτόν ούτε θα τον απειλήσουμε. Εμείς θα πούμε την αλήθεια στην κοινωνία των Γιαννιτσών. Θα τον εκθέσουμε όσο μπορούμε, για να καταλάβουν όλοι ότι ο Χλωρίδης- κι οι όμοιοί του- είναι ένας ψεύτης, συκοφάντης, νεοναζί!

Φοίβος- Σταύρος Μακρίδης, Θεσσαλονίκη, 2/3/2013.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου