Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Παραστριωτικές Οργανώσεις – Στρατολογούν και εκπαιδεύονται για εσωτερική καταστολή

Αποκαλυπτική η ομολογία στελέχους της λεγόμενης «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής» αλλά και τα όσα γράφουν στην ιστοσελίδα τους

Επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του «Ριζοσπάστη» και των καταγγελιών του ΚΚΕ για την κατασταλτική και προβοκατόρικη δράση των κάθε λογής παραστρατιωτικών οργανώσεων συνιστούν οι χτεσινές ομολογίες ενός από τους φερόμενους ως επικεφαλής των αποκαλούμενων οργανώσεων «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής». Οπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης», παραστρατιωτικές οργανώσεις ασκούνται για «άμυνα σε αστικές περιοχές», με την ανοχή και – σε πολλές περιπτώσεις – με την κάλυψη του επίσημου κράτους, με σαφή στόχο την προετοιμασία τους για συμμετοχή σε επιχειρήσεις καταστολής του λαού.

Μιλώντας χτες σε ραδιοφωνικό σταθμό («Βήμα Fm») ο Γ. Ανεστόπουλος, φερόμενος ως μέλος της «Επιτελικής Διοίκησης της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», επιβεβαίωσε ότι οι ομάδες αυτές ασκούνται στη χρήση ειδικών όπλων, με σκοπό να επιτεθούν κατά διαδηλωτών για την «αποκατάσταση της τάξης».

Είπε μεταξύ άλλων: «Πάμε σε ερημικές περιοχές και βουνά κι εκεί (ασκούμαστε) τα τάγματα πολιτοφυλακής αποτελούμενα, κυρίως, από απόστρατους, για να αναλάβουμε ένοπλη δράση αν, κι όταν, διασαλευτεί η δημόσια τάξη σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας (…) Εμείς ποντάρουμε σε μια κρίσιμη ώρα. Μόνο τότε θα ενεργοποιηθούμε. Το ποια είναι αυτή η κρίσιμη ώρα, περιμένουμε κάποιο χάος. Ενα αντικειμενικό χάος. Η χρεοκοπία αναγκαστικά θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις στη χώρα μας. Οταν έρθει εκείνη η κρίσιμη ώρα, να είστε σίγουροι ότι κάθε Ελληνας σ” αυτό τον τόπο θα έχει κι από ένα όπλο. Ολα βρίσκονται την ώρα του πολέμου».

Οσο για την εκπαίδευση αυτή, «δεν γίνεται ούτε με πραγματικά όπλα, ούτε με σφεντόνες. Είναι μια ευρέως γνωστή μεθοδολογία με τα όπλα airsoft. Αυτή τη στιγμή παντού σ” όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες πολιτοφυλακής που εκπαιδεύονται με αυτό τον τρόπο. Είναι όπλα τρίτης γενιάς αερίου και ηλεκτρικά και εκτοξεύουν απλές πλαστικές μπίλιες».

Οπως ο ίδιος ομολόγησε, επιβεβαιώνοντας τη σχέση αυτών των ομάδων με τα κρατικά όργανα καταστολής, «είναι μια πρωτοβουλία παράπλευρη από τα Σώματα Ασφαλείας». Αποκάλυψε μάλιστα ότι πολλοί από αυτούς, «χιλιάδες άτομα, κάθε χρόνο, φεύγουν στη Βουλγαρία, στην Ουγγαρία και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπου επιτρέπεται επί πληρωμή η εκπαίδευση σε οποιοδήποτε όπλο θέλει ο καθένας κι εκπαιδεύονται μια χαρά».

Απειλούν απροκάλυπτα το λαό

Ο εχθρός αυτών και άλλων παρόμοιων ομάδων είναι ο λαός και το κίνημά του, με στόχο τη θωράκιση του αστικού συστήματος, σε ρόλο συμπληρωματικό των κατασταλτικών δομών του κράτους, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Το ομολογούν οι ίδιοι, στην ιστοσελίδα της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», όπου, μεταξύ άλλων, με εμφυλιοπολεμική φρασεολογία, σημειώνεται: «(Η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή») έχει έναν και μόνον Αντικειμενικό Σκοπό, να είναι ΕΤΟΙΜΗ την ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ, Οργανωμένη, Εκπαιδευμένη, Συντεταγμένη, Πειθαρχημένη, Ετοιμοπόλεμη, Ισχυρή. Η λαϊκή εξαθλίωση γιγαντώνεται, μαζί της θεριεύει και η Λαϊκή Οργή, η χρεωκοπία αναπόφευκτη, η εξέγερση της αγανακτισμένης φτωχολογιάς θ” ακολουθήσει αναπόφευκτα… Αίμα και Χάος, αυτό βρίσκεται μπροστά μας.

Χάος που όμως «κάποιοι ανθέλληνες» θα σπεύσουν να «εκμεταλλευθούν». Και δη ΕΝΟΠΛΑ. Θα σπεύσουν να πλήξουν θανάσιμα την Εθνική Ασφάλεια πλήττοντας καίρια και συντριπτικά ανθρώπινους στόχους και κρίσιμες υποδομές. Πολίτης και Πολιτεία θα έπρεπε να τρέμουν και μόνον στην σκέψη του τι θα προκαλούσε, π.χ., μια εκτεταμένη δολιοφθορά στο ηλεκτρικό δίκτυο ή στα πόσιμα νερά της Αττικής. Και όχι μόνον. Συνδυαζόμενοι αυτοί οι «οργανωμένοι ένοπλοι στρατοί» (π.χ. Ουτσεκάδες, Μουτζαχεντίν, και λοιποί «εγχώριοι» μαυροκόκκινοι υποστηρικτές τους) πεμπτοφαλαγγιτών με ένα ιδιαζόντως εκτεταμένο οργανωμένο έγκλημα θα καταφέρουν στις (ούτως ή άλλως ανεπαρκείς, ψαλιδισμένες και απονευρωμένες) Δυνάμεις Ασφαλείας ένοπλα συντριπτικά πλήγματα που εκ των πραγμάτων δεν θα δύνανται αυτές να αντιμετωπίσουν.

Αυτό θα δώσει σε κάποιους την «αφορμή» να «τραβήξουν το Στρατό από τα σύνορα» προκειμένου να «αντιμετωπίσει» την «εσωτερική κατάσταση». Κάποιοι «γείτονες» θα χαιρόντουσαν πολύ με κάτι τέτοιο. Αυτό δεν πρέπει ΕΠ” ΟΥΔΕΝΙ να επιτραπεί να συμβεί. Και μόνον ένας τρόπος υπάρχει. Η παρουσία τότε μιας Οργανωμένης, Συντεταγμένης Ισχυρής Πατριωτικής Πολιτοφυλακής με χαρακτηριστικά ετοιμοπόλεμης Στρατιωτικής Μονάδας άμεσης ανταπόκρισης θα είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ. Εκεί ΚΑΙ ΜΟΝΟ αποσκοπούμε. Ως τότε, η Μονάδα οργανώνεται, εκπαιδεύεται και «δομείται στρατιωτικά»».

Με την κάλυψη της κυβέρνησης

Στην ίδια ιστοσελίδα φιλοξενείται ανακοίνωση με την οποία η παραστρατιωτική ομάδα δηλώνει την παρουσία της στο Σύνταγμα την 25η Μάρτη, «για να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης απέναντι σε όποιον ανεγκέφαλο επιχειρήσει να την σταματήσει». Επιβεβαιώνεται και μ” αυτόν τον τρόπο ότι η σχεδιαζόμενη προβοκάτσια σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος έχει πολλά πλοκάμια και είναι σε πλήρη γνώση της κυβέρνησης, αφού το σύνολο της δράσης τέτοιων και άλλων δυνάμεων, που καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη συγκεκριμένη μέρα, είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.

Αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει προβοκατόρικα τη δράση αυτών των ομάδων, είναι η απάντηση που έδωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση σχετικά με τη συνέντευξη του επικεφαλής της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής». Ο Π. Καψής υποστήριξε ότι αυτά «επιβεβαιώνουν ακριβώς την ανάγκη όσων επισημαίνουμε ως κυβέρνηση» μπροστά στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη, για να πει ακολούθως πως αναφέρεται σε «ακραίες ομάδες, από πλευράς ιδεολογίας και πολιτικής πρακτικής» που «μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, επικίνδυνες για τη δημοκρατία».

Αναπαρήγαγε, δηλαδή, τα επικίνδυνα αστικά ιδεολογήματα περί «άκρων», στα οποία, διασταλτικά και ανάλογα με τη συγκυρία, τα επιτελεία τους εντάσσουν και τους ταξικούς εργατικούς αγώνες, για να τους συκοφαντήσουν και να τους καταστείλουν σαν επικίνδυνους για τη δικτατορία των μονοπωλίων που υπηρετούν. Ενδεικτικό εξάλλου της κάλυψης που παρέχει η κυβέρνηση στους παραστρατιωτικούς είναι και το γεγονός ότι ο Π. Καψής απέφυγε χτες να απαντήσει για το κατά πόσον είναι «νόμιμη» η λειτουργία τέτοιων συλλόγων.

Πηγή:»Ριζοσπάστης» Τετάρτη 14 Μάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου