Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ Ο χρυσαυγίτης που «αθώωσε» τον δήμαρχο

Ενας από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές στη διάρκεια της δίκης Παπαγεωργόπουλου ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, ο οποίος είναι υπάλληλος στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης -εκεί όπου έγινε η μεγάλη υπεξαίρεση από τον Π. Σαξώνη κ.λπ.- και επιπλέον οι μαρτυρίες τον φέρουν να εργάζεται ως… μπράβος στα μαγαζιά της νύχτας που διατηρούσε ο Σαξώνης.

«Αισθάνομαι σαν… γκόμενα γι’ αυτά που δεν είπα για τον Παναγιώτη». Τη φράση αυτή φέρεται πως απηύθυνε στον γιο του Π. Σαξώνη ο Αντώνης Γρέγος, αποχωρώντας από το δικαστήριο στις 25 Οκτωβρίου, μετά την κατάθεση – παρωδία που έδωσε ως μάρτυρας, όπως είπε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Σαξώνη Ευθύμης Καυκόπουλος.

«Ντράπηκε που αρνήθηκε ότι έπαιρνε δεύτερο μεροκάματο, δουλεύοντας ως μπράβος στα νυχτερινά μαγαζιά του κατηγορουμένου!», είπε στο δικαστήριο δηκτικά ο συνήγορος την επομένη.

Ο Γρέγος εργάστηκε για χρόνια στο ίδιο γραφείο με τον καταχραστή των δημοτικών ταμείων Π. Σαξώνη, ως διαχειριστής πληρωμών κι αυτός στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι δικαστές είχαν επενδύσει πολλά στη μαρτυρία του βουλευτή, αλλά είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται. Η κατάθεση του μάρτυρα ήταν μια αποθέωση του «δεν ξέρω», «δεν είδα», «δεν άκουσα», «δεν θυμάμαι», προκαλώντας την οργή του προέδρου του δικαστηρίου, ο οποίος τον επέπληξε τρεις φορές για τη συμπεριφορά του.

«Είσαι εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ακούω το κόμμα σου να φωνάζει στη Βουλή κατά της διαφθοράς. Εδώ θα πολεμήσεις τη διαφθορά, όχι με φωνές», του είπε αγανακτισμένος στην αρχή.

Ο βουλευτής ισχυρίστηκε πως δεν εργάστηκε ποτέ στα μαγαζιά του Σαξώνη, αλλά πήγαινε εκεί μόνο ως θαμώνας, ενώ δεν είδε ποτέ εκεί κάποιον από τη διοίκηση του δήμου.

Εναν μήνα μετά, οι συνήγοροι του Σαξώνη κατέθεσαν στο δικαστήριο άλμπουμ φωτογραφιών που δείχνουν τον ίδιο στην «πόρτα» του μαγαζιού Boom, αλλά και τον τέως δήμαρχο με την παρέα του να διασκεδάζουν σ’ αυτό.

Εμεινε… έκπληκτος
Ο άνθρωπος που έβλεπε τον συνάδελφό του να προσέρχεται καθημερινά στο δημαρχείο με Porsche Cayenne και ήξερε ότι είχε νυχτερινά μαγαζιά και σκάφη, είπε πως εξεπλάγη όταν έμαθε πως αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής της υπεξαίρεσης, καθώς δεν πήγε ποτέ το μυαλό του πως τα πλούτη του προέρχονταν από παράνομη δραστηριότητα.

«Αθώωσε» τον Β. Παπαγεωργόπουλο, λέγοντας πως «ο κ. δήμαρχος δεν μπορεί να εμπλέκεται σε θέματα πληρωμής», ενώ συνέχιζε να δηλώνει άγνοια σε κρίσιμες ερωτήσεις, μιλώντας για δομημένο σύστημα.

«Δεν ξέρεις, δεν είδες. Ο δήμαρχος καλός, ο ένας καλός, ο άλλος καλός, δεν θυμάμαι, τώρα μου λες για δομημένο σύστημα. Εξήγησέ μου ποιο είναι αυτό το δομημένο σύστημα», του φώναξε πάλι ο πρόεδρος.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου