Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο «πραγματικός» Βορίδης

«Η πολιτική βία έχει ταυτότητα, χρώμα και πολιτικούς που την εκπροσωπούν. Έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που τη νομιμοποιούν. Είναι η βία της αριστεράς και της ακροαριστεράς, στην οποία επιτέλους σήμερα απαντάμε. Η δική μας παράταξη μετράει νεκρούς. Η δικής μας νεολαία δέχεται τις επιθέσεις και τη βία στα αμφιθέατρα.»

Μάκης Βορίδης σε ομιλία του στη Λάρισα στις 10/03/2013.

Ο παλιός καλός ακροδεξιός Μάκης Βορίδης, ο διάδοχος του ναζιστή Μιχαλολιάκου στη νεολαία ΕΠΕΝ (δημιούργημα του έγκλειστου δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου), ο εκφραστής του Λεπενισμού στην Ελλάδα για πολλά χρόνια.

Βγαίνοντας από τη βουλή ο Μάκης απελευθερώνεται, νιώθει πιο άνετα με την ιδεολογία του και την εκφράζει χωρίς τον φόβο που τον διακατέχει μήπως θυμηθούμε τα παρελθόντα ακροδεξιά κατορθώματα του.

Ακολουθεί την πεπατημένη των ακροδεξιών συμβούλων του Σαμαρά και διαπαιδαγωγεί το πολιτικό του κοινό μ’ αυτήν τη δοκιμασμένη τακτική του εμφυλιοπολεμικού λόγου. Όταν πια όλα τα επιχειρήματα περί μονόδρομου εκλείπουν ο ανανήψας «δημοκράτης» παίρνει τη γκλίτσα του γιδοβοσκού για να μαζέψει τα απολωλότα πρόβατα που ξεστράτισαν από το κοπάδι. Κι εκεί δε χωράνε νομιμότητες και δημοκρατικές ευαισθησίες, εκεί ο Μάκης δείχνει τον καλύτερο του εαυτό αυτόν του Ελληνικού Μετώπου και της «τσεκουράτης» ΕΠΕΝ.

Καλές οι παραινέσεις περί αστικής νομιμότητας, μα καλύτερη η ακροδεξιά ρητορική που αποψιλώνει τη Χρυσή Αυγή από υποψηφίους ψηφοφόρους και χαϊδεύει τους, λιπόσαρκους πλέον, «νοικοκυραίους» με το περίφημο δίπτυχο «νομός και τάξη».

Νομός για τα χειμαζόμενα κοινωνικά στρώματα και τάξη για τους πολίτες που αντιστέκονται και που αρνούνται να ζήσουν με σκυμμένο το κεφάλι. Ο νομός και η τάξη βεβαία είναι η βορίδεια εκδοχή του κράτους έκτακτης ανάγκης. Είναι ουσιαστικά η επίδειξη δύναμης ενός πολίτικου συστήματος που παραπαίει και η μονή νομιμοποίηση που μπορεί να έχει είναι αυτή της αυταρχικής επιβολής με τις δυνάμεις καταστολής που ελέγχει.

«Τσεκουράτος» ξανά στην ίδια ομιλία.

«Σήμερα ξεδοντιάζουμε την πολιτική βία της αριστεράς. Τώρα ανακαταλάβαμε τα κτίρια τους και περιορίζουμε τα φαινόμενα της βίας με αστυνομική επάρκεια. Αφαιρούμε το βασικό τους εργαλείο για να εμπεδωθεί η ελευθερία στη χώρα. Επιβάλουμε την ορθή λειτουργία της δημοκρατίας. Ο Νίκος Δένδιας μέσα σε δυο μήνες μηδένισε την εισροή μεταναστών. Ανακούφισε τις γειτονιές μας. Και για πρώτη φορά βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα στην πάταξη της εγκληματικότητας».

Ρεκόρ γκεμπελικής προπαγάνδας μέσα σε εφτά γραμμές.

Ας το πάρουμε φράση φράση για να δούμε τι εννοεί ο λάτρης του Λεπέν. Σήμερα, καταλαβαίνοντας πως η αριστερά έχει αποκτήσει στέρεη βάση στην κοινωνία και πως εκφράζει αυθεντικά τα αιτήματα της ο μονός τρόπος για να την απομονώσουμε είναι να την εμφανίσουμε ως βίαιη πολιτική εκδοχή. Έτσι, η κατασυκοφάντηση της αριστεράς είναι ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει στην κυβέρνηση για να αντισταθμίσει την οδυνηρή αλήθεια των χημικών, των επιστρατεύσεων απλήρωτων εργαζομένων, των απειλών απολύσεων, των θανάτων στα νοσοκομεία λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, της ΠΕΙΝΑΣ, της ΦΤΩΧΕΙΑΣ και της ιστορικά πρωτοφανούς ανεργίας.

Προφανώς τα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι η προσπάθεια συγκρότησης συμμαχιών με μέρη της κοινωνίας γύρω από μία συντηρητική – ακροδεξιά ατζέντα θα τους απαλλάξει από την υποχρέωση να λογοδοτήσουν που δεν ανακατέλαβαν τις καταπατημένες παραλίες, που δεν γκρέμισαν αυθαίρετες βίλες, που δεν καταδίκασαν μεγάλα πολυκαταστήματα για αυθαιρεσίες και που δεν επέβαλαν το νόμο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες που ενίοτε στοιχίζουν και ανθρώπινες ζωές.

Το σκοτεινό πρόσωπο της «πραγματικής δημοκρατίας»

Η πολιτική γραμμή της Ν.Δ. σήμερα εκφράζεται με την απόδοση απεριόριστων ελευθεριών στους καναλάρχες να χρησιμοποιούν δημοσιές συχνότητες χωρίς να δίνουν ευρώ, με την εκποίηση εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δάσους στον Μπόμπολα για ένα κομμάτι ψωμί, με το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ με ένα χιλιάρικο εγγύηση, αλλά και με την διαβόητη «ομάδα αλήθειας» να «μαγειρεύει» βίντεο με στόχο τη διαστρέβλωση ειδήσεων. Πραγματικά τόση ελευθερία από την επταετία είχαμε να δούμε.

Επιβάλλουν την «πραγματική δημοκρατία» με δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν και δυο τρεις τροπολογίες άσχετες μεταξύ τους και προεδρικά διατάγματα που κλείνουν σχόλες και σβήνουν το μέλλον των φοιτητών. Κι όποιος διαφωνεί να φύγει από τη χώρα, αλλιώς να συνηθίσει στο άρωμα των χημικών CS και CN που προσδίδουν άλλη αίσθηση της δημοκρατίας. Τόση επιβολή ούτε ο ιδεολογικός πατέρας του Μ.Βορίδη, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, δεν κατάφερε.

Ο ομοϊδεάτης του Βορίδη, ο Νίκος Δένδιας, υπηρετεί επίσης με μεγάλο ζήλο την «πραγματική δημοκρατία» . Μετά τους μετανάστες στο στόχαστρο του βρέθηκαν οι τοξικοεξαρτημένοι και έπεται συνέχεια.

Για όσους και όσες ακόμα ζουν τον εθνικό μύθο και αναμένουν την εθνική σωτηρία να τους υπενθυμίσω ότι έχουμε πόλεμο, ταξικό πόλεμο περά από σύνορα και φυλές. Δύο κόσμοι έρχονται σε σύγκρουση.

Διαλέξτε όχθη λοιπόν.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Μια ζωή στη θεωρία κ στο ανούσιο κατηγορώ, αδύναμοι να παραδεχτείτε τις τεράστιες παθογένειες που έχετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή