Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Καταγγελία : Ζητάνε τα εισιτήρια αποκλειστικά και μόνο από τους μετανάστες σε λεωφορεία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

 Εδώ και λίγους μήνες σε τακτά χρονικά διαστήματα, ίσως και κάθε μέρα σημειώνονται τα παρακάτω.

Στα λεωφορεία 838 και 914 που κάνουν το δρομολόγιο ΟΜΟΝΟΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ - Π.ΚΟΚΚΙΝΙΑ, από την Ομόνοια, μπαίνουν τρεις συγκεκριμένοι (οι ίδιοι κάθε φορά) ελεγκτές, μεταξύ 5-9 το απόγευμα.

Ζητάνε τα εισιτήρια αποκλειστικά και μόνο από τους μετανάστες με σκούρο χρώμα δέρματος που βρίσκονται μέσα. Αν κάποιοι από τους μετανάστες, δεν έχουν εισιτήριο, σε μια στάση πάνω στην Πέτρου Ράλλη που είναι σκοτεινά, τους κατεβάζουν, τους χτυπάνε και τους παίρνουν ό,τι χρήματα έχουν επάνω τους (υποτίθεται για πρόστιμο για το εισιτήριο). Τα χρήματα αυτά μπορεί να είναι 300, 100, 80 ακόμα και 20 ευρώ. Όσα έχει πάνω του ο κάθε μετανάστης. Φυσικά δεν τους δίνουν απόδειξη προστίμου. Αν δεν έχουν χρήματα πάνω τους, τους παίρνουν την κάρτα ΑΤΜ και τους πάνε σέρνοντας στο πλησιέστερο ΑΤΜ και χτυπώντας τους, τους βάζουν να κάνουν ανάληψη όσα χρήματα έχουν μέσα στην κάρτα και να τους τα δώσουν.

Βέβαια, υπάρχει και η εκδοχή, οι μετανάστες να έχουν εισιτήριο. Σε αυτή την περίπτωση αυτό που τους κάνουν, είναι να ζητήσουν τα χαρτιά τους και αν έχουν χαρτιά να τους πουν ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτά και να ακολουθήσει αμέσως μετά η παραπάνω διαδικασία, απειλώντας τους ότι θα τους "δώσουν" στους μπάτσους. Αν δεν έχουν χαρτιά και έχουν εισιτήριο μια απ' τα ίδια.

Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες στην αστυνομία γι' αυτά τα τρία άτομα και δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι τώρα.

Το γεγονός αυτό, που έχει συμβεί πολλάκις είναι επιβεβαιωμένο και μπορεί να επιβεβαιωθεί και από τον καθένα προσωπικά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου