Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Ζάκυνθος- Αντιφασιστική παρέμβαση

Παρέμβαση στη στήλη των πεσόντων πραγματοποιήσαμε περίπου 20 αντιφασίστες κατά την κατάθεση στεφάνων για τη επέτειο της 25ης Μαρτίου, με σκοπό να αποτρέψουμε την παρουσία των ναζιστών της χρησης αυγης. Φωνάχτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα και μοιράστηκαν κείμενα.
Οι ναζιστές της χρυσής αυγής δεν τόλμησαν να παρεβρεθούν στη τελετή φέτος, παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό των φίλων τους, των μπάτσων.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤOYΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Το κείμενο των RossoNero:
Η ΙΣΤΟΡΙΑ, Ο ΧΙΤΛΕΡ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Το βράδυ του Σαββάτου, 16 Μαρτίου περίπου στις 8:45, ναζιστές της χρυσής αυγής επιτέθηκαν απρόκλητα σε Ζακυνθινό πολίτη τραμπουκίζοντας τον, επειδή έκανε το "λάθος" να περάσει απ έξω από τα γραφεία τους στον Αγ. Διονύσιο χωρίς να πληρεί τα "αισθητικά" τους κριτήρια...

Η επίσημη ιστορία γράφεται από τους νικητές. Η επίσημη ιστορία έχει σκοπό τη δημιουργία εθνικής συνείδησης και την κατασκευή υπηκόων. Η αληθινή ιστορία ενός λαού βρίσκεται στη μνήμη του, στον πολιτισμό του, στο ήθος του. Είναι η κληρονομιά του. Στα τέλη της δεκαετίας του ’20 και στις αρχές του ’30, στην ηττημένη του 1ου παγκοσμίου πολέμου και χτυπημένη από το οικονομικό κραχ Γερμανία, ένας νέος αρχηγός του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, ο Αδόλφος Χίτλερ, κέρδιζε διαρκώς υποστήριξη κυρίως από τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, με ιδέες όπως η γερμανική φυλετική ανωτερότητα, η προδοσία των πολιτικών κυβερνήσεων, η δημιουργία της μεγάλης Γερμανίας, η εκδίωξη των μεταναστών. Οι συνέπειες της ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία είναι γνωστές, τόσο στους παππούδες, πατεράδες μας από την κατοχή, όσο και σε όλη την Ευρώπη με τα 20 εκατομμύρια νεκρούς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η Χρυσή Αυγή είναι πολλά χρόνια τώρα η πιο συνεπής νεοναζιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Πέρα από την σχεδόν πλήρη ιδεολογική ταύτιση με το κόμμα του Αδόλφου , είναι γνωστοί για τις επιθέσεις σε μετανάστες, τα μαχαιρώματα σε αριστερούς φοιτητές, τη συνεργασία τους με τα ΜΑΤ στο χτύπημα διαδηλωτών και το ναζιστικό χαιρετισμό από τον ίδιο τον πρόεδρό τους, Νίκο Μιχαλολιάκο, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων. Στην "ταπεινωμένη" Ελλάδα της οικονομικής χρεοκοπίας και των μνημονίων, οι χρυσαυγίτες βρήκαν πρόσφορο έδαφος ψαρεύοντας στα θολά νερά του αντιμνημονιακού πατριωτισμού εκμεταλλευόμενοι τη χρεωκοπία του πολιτικού συστήματος, το έλλειμμα παιδείας και την εξασθένηση της ιστορικής μνήμης.

Η πρόσφατη εμφάνισή των υποστηρικτών τους στη Ζάκυνθο αποτελεί προσβολή της μνήμης των νεκρών του αντιφασιστικού αγώνα της κατοχής, των αγωνιστών του πολυτεχνείου, αλλά και των απλών Ζακυνθινών που μετανάστευσαν στην Αμερική και την Αυστραλία για μια ευκαιρία προκοπής, της ίδιας της ιστορίας του νησιού μας, από την αρχαιότητα ως τόπου υποδοχής μεταναστών και ενσωμάτωσης τους στην κοινωνία. Είναι προκλητικό στο μοναδικό μέρος της Ευρώπης όπου δεν κατάφεραν οι γερμανοί ναζί να συλλάβουν ούτε ΈΝΑΝ εβραίο συμπολίτη μας, ντόπιοι ναζί να επιχειρούν να ολοκληρώσουν το έργο τους, αυτή τη φορά όμως εναντίον των μεταναστών, των αγωνιστών και κάθε ανθώπου που διεκδικεί το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

Στην πρόκληση αυτή απαντούμε ως σημερινοί πολίτες με κάθετη εναντίωση στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, την καταστροφική της κατήχηση σε μικρά παιδιά, στο ρατσιστικό της μίσος, τους τραμπουκισμούς, τις δολοφονικές επιθέσεις και όλες τις σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές που η ύπαρξή της συνεπάγεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου να καπηλεύονται τη δίκαιη λαϊκή αγανάκτηση για να μας οδηγήσουν σε εμφύλιο και να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα. Καμιά ανοχή και κανένας εφησυχασμός δε δικαιολογείται πια.

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση, τη Δευτέρα 25η Μαρτίου στις 10:00 το πρωί στη στήλη των πεσόντων.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ

http://zbaro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου