Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η Χρυσή Αυγή ενάντια στους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας

Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές του αντιρατσιστικού κινήματος στρέφει την «προσοχή» της στους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα.

Το Δελτίο Τύπου της ΧΑ


Την Πέμπτη 21 Μαρτίου η Χ.Α. έστειλε Δελτίο Τύπου προς τα γραφεία του ΣΥΕΤΕ σχετικά με δάνεια που δόθηκαν σε Βουλευτές από την Εθνική Τράπεζα.

Οι συνάδελφοι που ήταν παρόντες, όμως, το επέστρεψαν κατευθείαν σημειώνοντας πάνω ότι δεν θέλουμε ξανά επικοινωνία με τη συγκεκριμένη οργάνωση. 

Η απάντηση των ναζιστών ήταν άμεση και προκλητική χαρακτηρίζοντάς μας εν γένει, όλους τους υπάλληλους της ΕΤΕ ως διεφθαρμένους!


Η Χρυσή Αυγή ενάντια στους αγώνες και τις κατακτήσεις μας


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε[1] στρέφει τα πυρά της προς τους «συνδικαλιστές» της ΕΤΕ.

Η πλειοψηφία των συναδέλφων αντιλαμβάνεται την εγκληματική αδράνεια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας καθώς και το ρόλο που έχει παίξει τόσα χρόνια στην υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος. Παρόλα αυτά δεν δεχόμαστε υποδείξεις από μια οργάνωση που την χαρακτηρίζει η βαθιά εχθρότητα προς κάθε δημοκρατική, συνδικαλιστική και κοινωνική κατάκτηση. Από μια συμμορία που επενδύει στην απογοήτευση και την απελπισία, που στρέφει το ένα κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στο άλλο αφήνοντας βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες στο «απυρόβλητο».

Η Χρυσή Αυγή επιτίθεται στο «συνδικαλισμό» γιατί ονειρεύεται μια κοινωνία που δεν θα υπάρχουν αγώνες, και όλοι θα υπακούμε τυφλά στις διαταγές του «φύρερ».

Πού ήταν άραγε οι μεγάλοι αγωνιστές της ΧΑ στους συγκλονιστικούς αγώνες που έδωσε η εργατική τάξη στη χώρα μας στα χρόνια του μνημονίου; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Ήταν σφόδρα ενάντια σε κάθε μορφής κινητοποίηση.

Είχαν, ενδεικτικά, χαρακτηρίσει το κίνημα των «αγανακτισμένων» ως «ομαδικό αυνανισμό»[2] και είναι ενάντια στους απεργιακούς αγώνες, γιατί «στρέφουν Έλληνες εναντίον Ελλήνων» [2]. Είναι αυτοί που συναίνεσαν στο κουκούλωμα του ξεπουλήματος της ΑΤΕ στην Πειραιώς[3] και εκθειάζουν τον Λάτση για τις δωρεές του στο «Δημόσιο»[4]. Πιο πρόσφατα, υπερψήφισαν μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ την τοποθέτηση του ακραία νεοφιλελεύθερου Στέλιου Σταυρίδη στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) το οποίο είναι επιφορτισμένο με το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιούσιας προς χάρη των δανειστών-τοκογλύφων[5].

Με λίγα λόγια, η ΧΑ είναι «στην γραμμή» των συμφερόντων της Τρόικα και των Τραπεζιτών, ότι και να λένε στα λόγια. Κατάργηση κάθε δημοκρατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες και να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στα κελεύσματα του κεφαλαίου.

Η απάντηση στη διαφθορά της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας

 

Στο πολύ σημαντικό ζήτημα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας δεν απαντάμε, όπως η ΧΑ, με κατάργηση του συνδικαλισμού αλλά ότι πρέπει η Αριστερά και οι ανένταχτοι αγωνιστές να μπουν μπροστά και να χτίσουν δημοκρατικές διαδικασίες στη βάση (συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές, κτλ) θέτοντας τις προϋποθέσεις για μια πραγματικά δημοκρατική και αποτελεσματική οργάνωση του εργατικού κινήματος.

Και η μάχη αυτή δίνεται καθημερινά, δεν είχαμε ανάγκη καμιά Χρυσή Αυγή να μας κουνάει το δάχτυλο.

Αντιφασιστική δράση

 

Τέλος, η πρόκληση από τη Χ.Α. δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Αξιοποιώντας το ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης στις 2 Μάρτη[6] πρέπει να προχωρήσουμε σε συγκρότηση αντιφασιστικής επιτροπής στον χώρο μας και να συνδέσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο μνημόνιο και την κυβέρνηση με την πάλη ενάντια στον ναζιστικό κίνδυνο που απειλεί να μετατρέψει την κοινωνία σε ζούγκλα. 

_________________________
[4] «Χρυσή Αυγή υπέρ Λάτση», thepressproject.gr, 19/9/12
[6] «Αντιφασιστικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης τωνεργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα», xekinima.org, 4/3/13

  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου