Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Απενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής Νυρεμβέργης

Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να στρατολογήσει οπαδούς για τον «πρώτο πυρήνα της στη δυτική Ευρώπη», και συγκεκριμένα στη Νυρεμβέργη απέτυχε, χάρη στις συντονισμένες και πολύπλευρες ενέργειες που ακολούθησαν ως απάντηση. Η ιστοσελίδα του «Πυρήνα Χρυσής Αυγής Νυρεμβέργης» που είχε δημιουργηθεί για να "διαφημίσει" την ίδρυση παραρτήματος της νεοναζιστικής οργάνωσης είναι πλέον εκτός λειτουργίας.

Η σκληρή και ξεκάθαρη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας στα τέλη Ιανουαρίου συνοδεύτηκε από αντίστοιχες ενέργειες πολλών ελληνικών μεταναστευτικών συλλογικοτήτων καθώς και γερμανικών φορέων, που δεν περιορίστηκαν σε φραστικές καταγγελίες αλλά αναζήτησαν και νομική υποστήριξη. Ως επιστέγασμα, η ευρεία κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας απονομιμοποίησε οριστικά την εκκόλαψη του νεοναζισμού στους κύκλους της.

Η εμφάνιση του ελληνικού νεοναζισμού στη Νυρεμβέργη έχει ιδιαίτερο συμβολισμό πέραν του ιστορικού, καθώς η πόλη φιλοξένησε το Νοέμβριο του 2012 συνάντηση Γερμανών εθνικοσοσιαλιστών και χρυσαυγιτών. Ακολούθησε επίσκεψη και φωτογράφιση γερμανών νεοναζί, μελών της Freies Netz S?d, στο ελληνικό κοινοβούλιο το Φεβρουάριο. Η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία προβάλει τακτικά τη σχέση της με τη χρυσή αυγή, υποστηρίζει ανοιχτά τη φυλακισμένη Beate Zsch?pe που κατηγορείται για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες μεταναστών ως μέλος της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης NSU. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο Έλληνας Θ. Βουλγαρίδης (2005).

"Το κατέβασμα του μπλογκ της Χρυσής Αυγής αποτελεί μια νίκη απέναντι στην επέκταση της προπαγάνδας των νεοναζί μέσω του διαδικτύου. Η νίκη αυτή ευελπιστούμε να εμπνεύσει αντίστοιχες πρωτοβουλίες μαζικών φορέων, τοπικών συλλόγων ως και μεμονωμένων χρηστών του διαδικτύου. Είναι χρέος μας να εκφράζουμε ενεργά και ξεκάθαρα την εναντίωσή μας στην ιδεολογία του ρατσισμού και του μίσους. Η σιωπή είναι συνενοχή" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ομάδα Real Democracy Now! Berlin/GR.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου